11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialDieta vegetariană flexibilă, cu ”noua carne”

Dieta vegetariană flexibilă, cu ”noua carne”

Dieta vegetariană fexibilă, formulată de nutriţionista Dawn Jackson Blatner, însoţită de exerciţii fizice regulate, de 30 de minute pe zi, este o soluţie rapidă pentru scăderea în greutate. În plus, regimul alimentar are beneficii asupra sistemului cardiovascular, întrucât este bazat pe proteine vegetale şi elimină colesterolul, potrivit health.usnews.com.

Citește și: DIETĂ în trei paşi simpli pentru seniori. Cum se pot menţine în formă

„Flexitarienii” trebuie să includă în dieta lor, timp de cinci săptămâni, cinci categorii de alimente, între care se numără „noua carne” (tofu, fasole, linte, mazăre, nuci, seminţe şi ouă), fructe şi legume, cereale integrale, lactate, zahăr şi condimente.

Deşi regimul trebuie să includă, în cea mai mare parte, cele cinci categorii de alimente menţionate, din când în când, poate fi adăugată în alimentaţie carnea de curcan, pui, peşte sau carnea roşie.

Citeşte şi: Dietă pentru tinerii căsătoriţi: Ce să mănânci ca să te menţii în formă după nuntă

Dieta presupune trei mese pe zi, dar şi gustări. Regula care stă la baza regimului se numeşte „3-4-5”: 300 de calorii la micul dejun, 400 la prânz şi 500 la cină. Gustările trebuie să aibă aproximatiiv 150 de calorii fiecare. În funcţie de vârsta, sexul, înălţimea, greutatea şi nivelul de activitate, fiecare persoană poate alege numărul de gustări pe zi.

Citeşte şi: DIETĂ simplă pentru celibatari. Cum te menţii în formă dacă nu eşti într-o relaţie

Între felurile de mâncare recomandate, se numără: cereale integrale cu lapte de soia sau nuci şi fructe de pădure la micul dejun, o supă de fasole neagră cu salată şi chiflă din cereale integrale pentru prânz, un măr cu unt de arahide pentru gustare şi un burger vegetarian la grătar, cu cartofi dulci prăjiţi pentru cină.

Alte variante de alimente recomandate de nutriţionistă sunt un sandviş cu brânză, rozmarin şi roşii la grătar, couscous cu fasole neagră sau clătită cu piersică şi zmeură.  

 

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă