17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNoi centre pentru victimele violenței domestice, în București și trei județe

Noi centre pentru victimele violenței domestice, în București și trei județe

Victimele violenței în familie pot cere ajutor la două noi numere de telefon și pot merge într-unul din cele patru centre deschise în București, Giurgiu, Prahova și Cluj, printr-un proiect finanțat din fonduri europene.  Femeile pot apela 116.111 (gratuit în rețeaua Telekom) sau 031 417 1888.

Citește și: Platformă online pentru victimele violenței sexuale

În cadrul proiectului ”Alege demnitatea”,  peste 600 de victime ale violenței domestice și persoane cu dizabilități vor beneficia de serviciile de consiliere și îndrumare în cele patru centre sociale deschise în București, Giurgiu, Prahova și Cluj.

Peste 17% dintre românce spun că au fost lovite cel puțin o dată în viață. 93% spun că au fost pălmuite, lovite cu picioarele și peste jumătate au fost izbite de pereți sau de podea. În 16% dintre cazuri, victima a fost înjunghiată sau lovită cu un obiect.

România deține doar 53 de centre care oferă adăposturi victimelor violenţei în familie, cu o capacitate totală de aproape 700 de locuri.

Citește și: Femeile bătute, neglijate de Ministerul Muncii la reorganizare. Ce răspunde ministerul

Proiectul ”Alege demnitatea” este derulat de fundațiile ”Prețuiește viața” și Estuar, Asociația Telefonul Copilului și Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Citește și: România semnează Convenția de la Instanbul, prin care femeile sunt protejate de violența domestică

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă