11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialTelefonul Copilului: Copiii au fost certați sau bătuți de părinți pentru notele...

Telefonul Copilului: Copiii au fost certați sau bătuți de părinți pentru notele obținute la examene

Copiii care au apelat la Telefonul Copilului s-au plâns, anul acesta, de neînțelegerile cu părinții, mai cu seamă privind notele obținute la examene, arată Mediafax.

În aproape un sfert dintre cazurile care semnalau neînţelegeri cu părinţii, specialiştii de la Telefonul Copilului au sesizat măsurile extreme la care unii copii şi adolescenţi au fost expuşi fie pentru că nu au finalizat anul şcolar cu media generală aşteptată de părinţi, fie pentru că nu au luat nota aşteptată de părinţi în urma examenului de capacitate, precum şi avertismente în situaţia în care nu vor absolvi bacalaureatul.

"Măsurile extreme au inclus şi violenţa fizică din partea părinţilor faţă de unii dintre copiii care au apelat 116 111", se mai arată în comunicat.

Asociaţia Telefonul Copilului informează, luni, că în primele şase luni ale anului 2014, a înregistrat 56.315 apeluri, iar în 2.663 de cazuri semnalate a fost necesară şi intervenţia instituţiilor abilitate. Nevoia de comunicare, neînţelegerile cu părinţii şi relaţia deficitară copil – părinte au fost principalele probleme înregistrate în primele şase luni ale anului la Telefonul Copilului, iar în 25 la sută dintre cazuri, copiii au semnalat depresie, gânduri suicidale sau frică.

În total au fost înregistrate 1.314 de cazuri de abuz asupra copilului şi violenţă în familie, printre cele mai grave forme de abuz fiind neglijarea (38,24 la sută), molestarea fizică (32,50 la sută) şi abuzul emoţional (14,35 la sută).

Nevoia de comunicare (30,43 la sută), neînţelegerile cu părinţii (26,96 la sută), relaţia deficitară copil – părinte (17,39 la sută) sunt principalele situaţii în care copiii şi adolescenţii au solicitat consilierea specialiştilor Asociaţiei Telefonul Copilului.

"Alte situaţii în care copiii şi adolescenţii au contactat 116 111 sunt: depresia, tulburările de comportament, gândurile suicidale, frica şi anxietate, criza de identitate, probleme sentimentale (25,22 la sută)", se arată în comunicat.

Aproape jumătate dintre apeluri (44,72 la sută) provin din mediul rural, 37,21 la sută din urban, iar în 18,07 la sută dintre situaţii a fost solicitată confidenţialitatea.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate din regiunea Muntenia (23,81 la sută), urmată de Moldova (17,99 la sută), Bucureşti (13,29 la sută), Oltenia (10,89 la sută), Transilvania (9,27 la sută), Dobrogea (5,89 la sută), Banat (3,02 la sută), necunoscut (15,84 la sută).

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă