13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPREMIERĂ. Primele fotografii cu hainele celebrei pictorițe Frida Kahlo, la peste 50...

PREMIERĂ. Primele fotografii cu hainele celebrei pictorițe Frida Kahlo, la peste 50 de ani de la moarte

Hainele, încălțămintea și obiectele personale ale pictoriței Frida Kahlo au fost fotografiate pentru prima dată de la moartea artistei, după mai bine de 50 de ani, conform mashable.com.

Citește și: Fotografa româncă Mihaela Noroc, lăudată de Oprah Winfrey. Cum i-a descris vedeta proiectul artistic

La scurt timp după moartea pictoriței, în anul 1954, soțul ei, artistul Diego Rivera, a interzis accesul la obiectele personale ale artistei, pe care le-a închis într-o baie din faimoasa lor reședință, „Blue House”, din Mexic.

Abia în anul 2004, la 47 de la moartea artistei, obiectele personale ale Fidei Kahlo au fost lăsate la îndemâna fanilor.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu articole vestimentare, încălțăminte și obiecte personale inedite ale celebrei pictorițe Frida Kahlo.

Muzeul „Frida Kahlo”, care are peste 300 de obiecte ale pictoriței, a desemnat-o pe artista Ishiuchi Miyako să fotografieze câteva dintre cele mai reprezentative bunuri ale artistei.

Frida Kahlo de Rivera s-a făcut cunoscută mai ales prin autoportretele pictate într-un stil suprarealist. În urma unui accident suferit în anul 1935, artista a avut nevoie de 35 de operații, iar complicațiile medicale au împiedicat-o să aibă copii. Kahlo, care simpatiza cu principiile comunismului, a avut o aventură cu revoluționarul bolșevic Leon Troțki, cu care s-a împrietenit la sfârșitul anilor `30. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă