13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuCe şanse de viaţă îi dau medicii din Spitalul Floreasca lui Gabriel...

Ce şanse de viaţă îi dau medicii din Spitalul Floreasca lui Gabriel Cotabiţă

Interpretul Gabriel Cotabiţă are şanse minime să se recupereze şi riscă să moară din cauza unui stop cardiac, potrivit unor surse medicale din Spitalul Floreasca.

“Gabriel Cotabiță e acum o legumă. Mai are câteva schițe, dar neurologice, deci nu e conștient și cooperant. Mișcă picioarele, dar aceste mișcări sunt neurologice, adică nu sunt conștiente, ci reflexe. Nu răspunde la stimuli. Șansele lui de supraviețuire sunt extrem de mici și dacă, printr-o minune, va scăpa, va fi imposibil să revină la o viață normală, va fi tot legumă, în stare vegetativă”, au spus sursele medicale, citate de ziarulring.ro.

Citeşte şi: Gabriel Cotabiţă ar putea suferi o nouă intervenţie chirurgicală. Ce spun medicii

Artistul riscă să moară din cauza unui stop cardiac, potrivit unei surse din Spitalul Floreasca.

„Din experiența mea, va urma un stop cardiac, pentru că îi va ceda inima, iar el e susținut mult de aparate. Dacă l-ar decupla, n-ar mai putea respira. Nu are nicio șansă!”, a explicat sursa.

În plus, interpretul nu poate fi tratat în străinătate, pentru că starea lui de sănătate nu îi permite să fie transportat cu avionul.

“Din păcate, cântărețul nu poate fi transferat acum la o clinică din străinătate din cauza creierului care nu suportă presiunile tipice unui transport aerian. Creierul lui nu e mort”, au explicat surse medicale, citate de ziarulring.ro.

Din cauza ventilației mecanice prelungite, Gabriel Cotabiță va fi supus unei traheotomii, intervenţie prevăzută de protocoalele medicale. Traheotomia e intervenţia chirurgicală de urgenţă care obstrucţionează căile respiratorii superioare în afecţiuni care necesită restabilirea unei ventilaţii adecvate.

Citeşte şi: Nou mesaj al fiicelor lui Cotabiță, despre starea artistului

Cotabiţă este internat din 8 mai în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, unde este ventilat mecanic, după ce a fost găsit în stop cardio-respirator. Cântăreţul este îngrijit de o echipă multidisciplinară complexă care îl evaluează permanent, în funcţie de starea acestuia fiind luate în discuţie alte posibile investigaţii şi intervenţii.

Investigaţiile complexe indicau, în 11 mai, drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator suferit de Cotabiţă o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente. Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca arătau atunci că sunt “excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral”.

Un examen RMN efectual în 12 mai a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre “leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment”, spuneau surse medicale.

De când a fost internat, preotul spitalului a oficiat mai multe slujbe pentru sănătatea artistului, atât singur, cât şi în prezenţa prietenilor sau familiei cântăreţului. Preotul nu a fost în salonul unde este internat Gabriel Cotabiţă, fiind într-o secţie cu multe restricţii.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă