15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuFOTO+VIDEO. Cine a fost cântărețul Demis Roussos

FOTO+VIDEO. Cine a fost cântărețul Demis Roussos

Artistul Demis Roussos, cu o carieră de peste 50 de ani, rămâne cunoscut lumii pentru hiturile sale „Forever and Ever", „My Friend The Wind", „Velvet Mornings", „Someday Somewhere" și  „Lovely Lady Of Arcadia".

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea fotografii ale cântărețului Demis Roussos

Celebrul interpret grec, Demis Roussos, în vârstă de 68 de ani, a murit duminică dimineață, în Atena, informează The New York Times. Medicii au spus că artistul a murit după o spitalizare îndelungată, însă nu au spus cauza exactă a decesului.

„A avut o voce superbă, a călătorit mult. Și-a iubit cariera. A fost un artist, un prieten. Sper că se află într-o lume mai bună ”, a spus cântăreața Nana Mouskouri.

Artemis (Demis) Roussos s-a născut în anul 1946, în Egipt, într-o comunitate greacă.

Copilăria lui a fost marcată de caracterul cosmopolit al portului Alexandriei, unde a ascultat jazz, dar și muzică arabă și greacă tradițională.

Familia s-a mutat în Grecia în 1961, după ce și-au pierdut toate bunurile, în timpul crizei Suezului. Acolo, Roussos a urmat lecții de muzică și a făcut parte din trupe amatoare.

S-a făcut cunoscut în 1960, ca membru al trupei Aphrodite's Child, alături de celebrul compozitor grec Vangelis Papathanassiou.

Roussos și-a continuat cariera ca solist. Primul album, Fire and Ice, a fost lansat în anul 1971. Primul single al albumului, We Shall Dance, a fost un hit în Europa, cu excepția Marii Britanii.

Vezi și: VIDEO: Demis Roussos a murit

În anul 1972, a avut turnee în Spania, Italia, Germania, Grecia, Olanda. Deși majoritatea melodiilor lui erau înregistrate în limba engleză, artistul obișnuia să le înregistreze și în alte limbi, ca franceză, germană, spaniolă, dar și japoneză.

Roussos a înregistrat hituri ca „Forever and Ever", „My Friend The Wind", „Velvet Mornings", „Someday Somewhere" și  „Lovely Lady Of Arcadia".

 

În 1985, artistul a fost unul din cei 153 de oameni care au fost luați prizonieri de musulmanIi șiiți. A fost eliberat după cinci zile și le-a mulțumit atacatorilor, într-o conferință de presă, că i-au oferit un tort de ziua lui, petrecută ca prizonier.

Demis Roussos a avut o carieră de aproape cinci decenii și a vândut 60 de milioane de copii ale albumelor.  

De-a lungul carierei, cântăreţul a primit peste 100 de discuri de aur, platină şi diamant.

Roussos a susţinut numeroase concerte în România.

Artistul grec a fost căsătorit cu o româncă, Pamela Raţiu. Pentru el, Bucureştiul a reprezentat o a doua casă, unde a revenit de fiecare dată cu mare plăcere. Deşi a divorţat de Pamela după o căsnicie de 10 ani, cei doi au rămas buni prieteni.

A locuit în Los Angeles, Paris, Monte Carlo, Londra și Atena. Compozitorii lui preferați au fost Mozart și Sting.

Roussos are o fiică, Emily și un fiu, Cyril.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă