21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuDoliu. Un alt regizor părăsește Hollywoodul

Doliu. Un alt regizor părăsește Hollywoodul

Coregizorul filmului „Still Alice”, Richard Glatzer, a murit, marți, din cauza unei scleroze laterale amiotrofice, la vârsta de 63 de ani, informează Mediafax.

Citește și: Chitaristul trupei Slipknot, înjunghiat în cap de fratele său

Vestea despre moartea sa a fost dată publicităţii la mai puţin de trei săptămâni după ce Julianne Moore, protagonista ultimului film regizat de Richard Glatzer, intitulat „Still Alice”, a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă, cu rolul unei femei de vârstă mijlocie care a fost diagnosticată cu maladia Alzheimer.

Richard Glatzer şi partenerul său de viaţă, Wash Westmoreland, nu au putut să participe la Oscarurile din anul 2015, pentru că cineastul a fost spitalizat din cauza unor probleme respiratorii severe cu doar o săptămână înainte de gala premiilor decernate de Academia de film americană.

Richard Glatzer şi Wash Westmoreland, care s-au cunoscut în anul 1995 şi s-au căsătorit în anul 2013, au făcut pentru prima dată echipă pe plan profesional în anul 2001, când au regizat împreună filmul „The Fluffer”.

Citește și: Farsă cu arme de foc la locuința rapperului Lil Wayne

Cei doi cineaşti au regizat apoi filmele „Quinceanera” (2006), „Hello Darkness” (2011), „The Last of Robin Hood” (2013) şi „Still Alice” (2014).

Richard Glatzer a lucrat şi în televiziune, în calitate de producător al unor emisiuni celebre de tip reality show, precum, „Divorce Court”, „The Osbournes” şi „America’s Next Top Model”.

Cei doi regizori au împreună o fiică, Ruby Smith.

Cele mai citite

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în luna mai

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru perioada 29 aprilie - 27 mai 2024. Astfel, conform datelor furnizate...

Messi, de neoprit în America! Argentinianul a reușit o nouă dublă și e golgheter în MLS

Lionel Messi a contribuit decisiv la victoria lui Inter Miami cu scorul de 4-1 în faţa lui New England Revolution, după ce a marcat...
Ultima oră
Pe aceeași temă