14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuEurovision 2015: CRIZĂ în culise înainte de reprezentația României

Eurovision 2015: CRIZĂ în culise înainte de reprezentația României

Trupa Voltaj a fost părăsită de regizorul momentului artistic de la concursul muzical Eurovision, Cătălin Bugean, cu doar câteva ore înainte de a urca pe scena primei semifinale. Bugean şi solistul formaţiei, Călin Goia, s-au certat pe tema decorului şi a luminilor.

„Călin voia o îmbunătăţire a show-ului, încurajat fiind de un alt regizor prezent la festival, însă Cătălin s-a opus total noilor idei. Goia voia alte lumini, cam de aici a început scandalul. Supărat, Bugean a lăsat totul baltă şi a revenit la Bucureşti”, au declarat surse din cadrul delegaţiei române la Viena pentru Click.

Citeşte şi: EUROVISION 2015: Ce ţări vor participa la semifinala din această seară

Bugean a părăsit echipa cu doar câteva ore înainte ca Voltaj să intre pe scenă în prima semifinală Eurovision. Regizorul a refuzat să comenteze detaliile plecării sale.

Cu toate acestea, trupa Voltaj a reuşit să se califice în finala concursului, care va avea loc în 23 mai, scena Wiener Stadhalle din Viena.

Interpreţii au primit multe mesaje apreciative de la români pe pagina lor de Facebook. “Felicitări! De la Sistem încoace, sunteți chiar primii care i-ați lăsat pe «mute» pe cei prezenți acolo. Ne (re)vedem în finală” şi “Bravo băieţi ! Felicitări ! Aţi fost la înălţime ! Mult succes în continuare !”, au scris oamenii.

Citeşte şi: Eurovision 2015: Trupa Voltaj, mesaj EMOŢIONANT după calificarea în finală. VIDEO

Pe de altă parte, prestaţia românilor la Eurovision 2015 a fost ironizată de internauţi şi ziarişti străini. „Pare a fi un magician amator (solistul trupei, Cătălin Goia – n.r.)”, „valizele de pe scenă înseamnă că România se pregăteşte să plece din concurs?” şi „n-am văzut niciodată ca un solist să zâmbească atât de mult la o piesă atât de tristă”, sunt numai câteva dintre criticile pe care le-a primit reprezentanta României la Eurovision.

Alături de Voltaj, în prima semifinală au mai participat şi reprezentanţii Greciei, Macedoniei, Estoniei, Olandei, Republicii Moldova, Finlandei, Belgiei, Armeniei, Serbiei, Danemarcei, Belarusului, Rusiei, Albaniei, Georgiei şi Ungariei. Cea de a doua seminifinală va avea loc joi, 21 mai, la care vor participa Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Letonia, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă