10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuLeonardo DiCaprio, noi planuri în industria cinematografică

Leonardo DiCaprio, noi planuri în industria cinematografică

Actorul Leonardo DiCaprio a încheiat un parteneriat cu compania online Netflix ca să producă un documentar şi un serial online care vor fi difuzate exclusiv pe această platformă de streaming digital, informează Mediafax.

Citește și: Un nou film biografic despre Bruce Lee

Leonardo DiCaprio, care a colaborat deja cu compania care produce serialul politic „House of Cards”, Netflix, la documentarul nominalizat la Oscar, „Virunga”.

DiCaprio va fi producător sau producător executiv pentru cele două proiecte, care vor avea ca temă principală mediul înconjurător şi conservarea lui.

Starul hollywoodian, care a primit de-a lungul anilor cinci nominalizări la premiile Oscar, se alătură astfel unei liste impresionante de actori celebri care au încheiat în ultimii ani diverse parteneriate cu Netflix.

Pe lângă deja celebra colaborare cu Kevin Spacey şi Robin Wright, compania americană a anunţat, în anul 2014, că actorul de comedie Adam Sandler va fi protagonist şi producător pentru patru filme care vor fi difuzate în regim de exclusivitate pe platforma online.

Platforma Netflix are mai mult de 57 de milioane de abonaţi în 50 de ţări.

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. Printre primele sale filme se numără „What’s Eating Gilbert Grape” (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi „Jurnalul unui baschetbalist” (1995).

A avut mare succes la public după ce a jucat în „Romeo şi Julieta”, în anul 1996, şi, mai ales, în blockbusterul „Titanic”, în anul 1997.

Citește și: Primul rol al lui Jamie Dornan după „Fifty Shades of Grey”

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în „Aviatorul”, iar în anul 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului, J. Edgar Hoover, în filmul „J. Edgar”.

Actorul a mai jucat în „Bandele din New York” (2002), „Cârtiţa” (2006) şi „Shutter Island” (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan, „Începutul/ Inception”, lansat în cinematografe în anul 2010.

În plus, actorul a jucat în în filmul „Marele Gatsby”, în anul 2013, şi în „Lupul de pe Wall Street”, în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă