13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuCelebra trupă americană Toto, în doliu

Celebra trupă americană Toto, în doliu

Basitul formației americane de rock Toto, Mike Porcaro, a murit la vârsta de 59 de ani, după opt ani de luptă cu scleroza laterală amiotrofică, informează contactmusic.com.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginile cu formația americană Toto.

Citește și: FOTO + VIDEO. Julio Iglesias Jr. va cânta în deschiderea concertelor tatălui său în România

„Fratele nostru Mike a murit în timpul somnului, acasă, înconjurat de familie”, a scris fratele și colegul lui, Steve Porcaro.

Vocea formației, Steve Lukather, și-a exprimat regretul pentru moartea colegului său, prin intermediul unei postări pe pagina de internet a trupei.

„Îmi va fi dor de el mai mult decât pot spune”, a scris Steve, care s-a alăturat trupei în anul 1975.

Mike Porcaro a intrat în formația muzicală în anul 1982, când trupa era formată din frații lui, Steve și Jeff. Porcaro a fost nevoit să renunțe la cariera muzicală în anul 2007, când a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică.

Citește și: André Rieu revine pe marile ecrane, cu un nou concert la Maastricht

Formația Toto este cunoscută pentru hituri ca „Rosanna” și „Africa”, dar și pentru albumul „Toto IV”, din anul 1982.

Albumul i-a adus trupei șase premii Grammy, la gala din anul 1983, între care „cel mai bun album al anului”, „producătorul anului pentru formații muzicale” și „melodia anului”, pentru piesa „Rosanna”.

În anul 2009, trupa a fost inclusă în „Musician’s Hall of Fame”, iar în anul 2010, trupa a anunțat începutul unui turneu care avut scopul de a strânge bani pentru Mike Porcaro, dar și pentru a face mai bine cunoscută cauza bolnavilor de scleroză laterală amiotrofică.

Citește și: FOTO + VIDEO. Trupa Muse lansează un nou album

Actualii membri ai trupei muzicale sunt chitariștii și interpreții Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro, interpretul Joseph Williams și percuționistul Keith Carlock.

Trupa Toto a vândut 35 de milioane de albume de-a lungul timpului şi chiar şi în prezent continuă să umple stadioane şi săli de concerte în întreaga lume.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă