9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialReţetă de 1 Decembrie: Fasole cu ciolan

Reţetă de 1 Decembrie: Fasole cu ciolan

Una dintre cele mai delicioase mâncăruri tradiţionale, care nu lipseşte de pe mesele românilor de 1 Decembrie, este fasolea cu ciolan afumat. 

Reţeta originală de fasole cu ciolan a fost creată de bucătării din armată şi este considerată de soldaţi cea mai gustoasă mâncare de la popotă. Aceasta se pregăteşte în cantităţi mari, într-un cazan, şi se serveşte cu murături şi cu un pahar de ţuică alături.

Ingrediente:

1 ciolan afumat

500 g fasole boabe

1 pahar suc de roşii

1 foaie de dafin

pătrunjel verde

sare şi piper

Mod de preparare:

Fasolea se ţine în apă cu sare de seara până dimineaţa. Apoi se spală în mai multe ape şi se pune la fiert în apă caldă. După ce se fierbe 1-15 minute, se varsă apa şi se pune altă apă caldă. Operaţiunea se mai repetă o dată.

Se adaugă ciolanul spălat bine şi se lasă să fiarbă circa două ore. Când este aproape fiartă carnea şi fasolea, se depărtează carnea de pe os, se adaugă o ceapă tocată şi călită, un pahar de suc de roşii, o frunză de dafin, sare, piper. Totul se lasă să fiarbă până scade sosul. 

Fasolea cu ciolan afumat se serveşte alături de o salată de murături tradiţionale.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă