22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSCANDAL la Cannes. Femeile fără pantofi cu toc, interzise la Festival

SCANDAL la Cannes. Femeile fără pantofi cu toc, interzise la Festival

Festivalul de la Cannes 2015 a iscat un scandal în social media după ce producătoarea Valera Richter, care are o parte din piciorul stâng amputată, şi alte câteva femei nu au avut voie să participe la eveniment, pentru că nu purtau pantofi cu toc, informează bbc.com.

Citeşte şi: FOTO. Cannes 2015: Ce ținute spectaculoase au ales vedetele pe covorul roşu

“Nu nu nu. Nu poţi intra aşa”, i-ar fi spus producătoarei un reprezentant al Festivalului, în timp ce a arătat cu degetul spre picioarele ei.

Valera Richter a spus că nici colegele ei care purtau pantofi fără toc nu au fost lăsate să intre la Festival. 

De asemenea, o femeie cu vârsta în jur de 50 de ani şi cu presupuse probleme de sănătate, a vrut să participe la premiera filmului „Carol”, în care apare actriţa australiană Cate Blanchett. Însă, nu i s-a dat voie să intre, pentru că nu purta pantofi cu toc, a povestit o sursă pentru Screen Daily.

Zvonul a fost confirmat de producătorul filmului biografic despre interpreta Amy Winehouse, Asif Kapadia, potrivit bbc.com.

„I s-a întâmplat şi soţiei mele (până la urmă i-au dat voie să intre)”, a scris Kapadia pe Twitter.

Citeşte şi: Eva Longoria sfidează regulile de la Cannes. Ce a făcut actrița pe covorul roșu

Organizatorii Festivalului au confirmat obligativitatea pantofilor cu toc pentru femei pe covorul roşu, potrivit Screen Daily.

„Până aici a fost anul femeilor”, a comentat, ironic, un corespondent The Times. „Dar, Cannes, pantofii fără toc sunt la modă în acest an… Sau, dacă nu au fost până acum, tocmai au devenit”, a comentat, în aceeaşi notă ironică, un jurnalist de la Irish Times.

Pe de altă parte, directorul Festivalului a dezminţit zvonul. „Regulile nu s-au schimbat: <<Nu se fumează şi este obligatorie ţinuta formală>>. Nu au fost menţionaţi pantofii cu toc”, spus a Thierry Fremaux.

Mesajul directorului apare şi pe site-ul oficial al Festivalului. „Cravată neagră/ rochie de seară”, sunt singurele informaţii care apar referitor la eticheta pentru eveniment.

Citeşte şi: Jane Fonda a primit un trofeu special la Festivalul de Film de la Cannes 2015. Ce semnificaţie are distincţia

Împotriva scandalului, organizatorii Festivalului de Film au spus că au făcut eforturi ca să rezolve inechilibrul de gen între regizorii concurenţi. Totuşi, au intrat doar două femei în competiţie, Emmanuelle Bercot, care a regizat drama „La Tete Haute (Standing Tall)”, şi Agnes Varda, care a primit premiul Palme d’Or.

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă