8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAnaliză inedită despre obiceiurile de SOMN ale marilor personalități ale lumii

Analiză inedită despre obiceiurile de SOMN ale marilor personalități ale lumii

Oamenii de știință recomandă, în medie, șapte ore de somn pe noapte pentru a fi în formă în timpul zilei, dar o analiză inedită realizată de site-ul sciencealert.com arată că marile personalități ale lumii nu și-au făcut timp pentru odihnă.

Citește și: Descoperiri uimitoare despre beneficiile somnului asupra sănătății

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea graficele care arată cât obișnuiau să doarmă marile personalități ale lumii

Inventatorul și inginerul Nikola Tesla obișnuia să se odihneaacă doar cinci ore pe zi, dintre care doar două ore erau rezervate somnului. „În copilărie, își petrecea nopțile cu citirea cărților din biblioteca tatălui său”, a scris biograful John J. O'Neil, în lucrarea „Prodigal Genius: The Life of Nikola Tesla”.

În schimb, pentru Winston Churchill, perioadele scurte și dese de somn erau foarte importante. Fostul prim-ministru al Marii Britanii a crezut că somnul a fost un element cheie al succesului său politic.

Atât inventatorul Thomas Edison, cât și artistul Leonardo da Vinci, aveau un „ciclu de somn polifazic”, care implică mai multe perioade scurte de somn pe parcursul a 24 de ore.

Citește și: Ce riști dacă dormi prea mult

Cercetătorul Claudio Stampi a scris în lucrarea „De ce dormim/ Why We Nap” că „Leonardo da Vinci avea un mod unic de a dormi: Dormea timp de 15 minute la fiecare patru ore. În total, dormea doar 1,5 ore pe zi. În acest fel, a câștigat 20 de ani de productivitate la cei 67 de ani de viață”

Sigmund Freud dormea șase ore pe noapte, din cauza experimentelor pe care le făcea asupra propriei persoane, cu doze mari de cocaină.

Compozitorul Wolfgang Amadeus Mozart obișnuia să compună până la ora 1.00, când mergea la culcare. Apoi, își începea activitatea la ora 6.00, după doar cinci ore de somn.

Citește și: 10 metode să-ți păstrezi creierul activ până la bătrânețe

Scriitorul francez Voltaire dormea doar patru ore pe noapte și consuma, la fel ca Balzac, foarte multă cafea.

De asemenea, fostul prim-ministru al Regatului Unit, Margaret Thatcher, obișnuia să doarmă patru ore pe noapte.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă