18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMax, câinele EROU al Armatei, a plecat în eternitate

Max, câinele EROU al Armatei, a plecat în eternitate

Câinele Max, care a participat la misiunile Armatei Române din Afganistan, a murit în urma unei boli incurabile.

Max era singurul animal antrenat de militarii români pentru a detecta explozibili în zone de război.

Max fusese diagnosticat cu o boală gravă, denumită dirofilarioză. În ultimele luni, câinele fusese luat în grijă de o iubitoare de animale, Sorina Hanea.

“Max s-a stins….demn, brav și încrezător în oameni până la sfârșit…..Ieri seară, târziu, de fapt, ne-am luat rămas bun pentru totdeauna….”, a scris Sorina Hanea pe Facebook.

Max a participat la două misiuni în Afganistan, alături de militarii din Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni” şi din Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei”.

Max, născut  în anul 2009, fusese dresat şi antrenat pentru căutarea explozibililor de plutonierul major Valentin Roşioară.

Citeşte şi:  Anihilarea teroriştilor – kamikaze. Cine sunt specialiştii români

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă