19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialȘcoala de vară de astronomie din Galați începe miercuri

Școala de vară de astronomie din Galați începe miercuri

Pasionații de astronomie pot participa, de miercuri până sâmbătă, la Școala de vară ”Priviți Cerul”, organizată de Complexul Muzeal de Științele Naturii din Galați, informează Agerpres.

Potrivit coordonatorului acțiunii, muzeograful Ovidiu Tercu, manifestarea va consta într-o serie de cursuri care vor aborda diferite teme de astronomie începând cu cunoașterea constelațiilor și a principalelor stele și terminând cu teme de astrofizică și climatologie planetară.

"Această școală de vară va consta într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie, începând cu cunoașterea constelațiilor și a principalelor stele, și terminând cu teme de astrofizică. În fiecare zi a școlii de vară vor fi în prima parte cursuri de astronomie, între orele 18.00 și 22.00, iar după aceasta urmând observațiile astronomice și alte activități practice care se vor desfășura între orele 22.00 și 00.00. Toate aceste activități vor încerca să pună în valoare dotarea modernă de care se bucură în acest moment Planetariul și Observatorul astronomic, dar și perfecționarea cunoștințelor de astronomie a celor care sunt interesați de acest domeniu", a declarat Ovidiu Tercu.

Printre temele teoretice și practice care vor fi abordate în cadrul Școlii de vară de astronomie se află bolta cerească și constelațiile, recunoașterea principalelor stele și constelații ale cerului de vară, vecina noastră Luna, obiectele deep-sky, insule de lumină și necunoscut în Univers, cometele — o privire spre trecut.

"Școala de vară de astronomie 'Priviți Cerul' urmărește popularizarea astronomiei prin diverse mijloace, dar și stimularea interesului elevilor, studenților și a publicului larg pentru cunoașterea astronomiei prin participarea la acțiuni interactive", a spus managerul complexului muzeal, Mădălin Șerban.

Cele mai citite

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...
Ultima oră
Pe aceeași temă