9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUIMITOR. Două schelete, vechi de 6.000 de ani, descoperite îmbrăţişate

UIMITOR. Două schelete, vechi de 6.000 de ani, descoperite îmbrăţişate

Două schelete preistorice, vechi de aproximativ 6.000 de ani, au fost descoperite îmbrăţişate, într-un mormânt aflat în Peninsula Peloponez din Grecia, informează lefigaro.fr, citat de Mediafax.

Cuplul preistoric a trăit în jurul anului 3800 î.e.n., potrivit datării cu carbon 14. Scheletele au fost descoperite într-o peşteră din Diros, în sudul peninsulei.

Citește și: Aurul regilor barbari, expus la Cluj

„Mormintele duble în care cei doi decedaţi sunt descoperiţi îmbrăţişaţi sunt foarte rare, iar cel din Diros este unul dintre cele mai vechi sau, poate, cel mai vechi descoperit în lume până în prezent", a declarat într-un comunicat de presă Ministerul Culturii din Grecia.

Testele ADN au arătat că scheletele au aparţinut unui bărbat tânăr şi unei femei tinere, îngropaţi într-o poziţie paralelă unul faţă de celălalt.

Săpăturile arheologice efectuate în acelaşi sit, care s-au încheiat anul trecut, au dus la descoperirea mormântului unui copil şi a rămăşiţelor pământeşti ale unui fetus.

Citește și: INEDIT. Au fost expuse scrisorile de dragoste ale unui celebru cuplu de la Hollywood

Arheologii au descoperit şi un osuar cu o lăţime de patru metri, a cărui bază este alcătuită din pietriş. Acesta conține oseminte care provin de la zeci de oameni preistorici. Osuarul este considerat un „unicat" pentru acea epocă.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă