14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăTechAlina Gorghiu, atac la adresa lui Dragnea: PNL trebuie să fie vigilent...

Alina Gorghiu, atac la adresa lui Dragnea: PNL trebuie să fie vigilent în relaţia cu PSD

Liviu Dragnea are un “ton împăciuitor” în ultima vreme, dar “poate să păcălească”, a declarat copreședinta PNL, Alina Gorghiu, care a atras atenția PNL-ului că trebuie să fie  vigilent în relaţia cu PSD, potrivit Mediafax

“PNL e partidul care a fost dispus la dialog întotdeauna. Constat nuanța pe care Liviu Dragnea o subliniază, în discursul public, că PSD e dispus la dialog. Au și demonstrat asta acceptând propunerea noastră, în materie de prudență, discutând despre Codul Fiscal”, a declarat Gorghiu, la Realitatea TV, adăugând însă că social-democraţii rămân adversari politic şi că liberalii ştiu foarte bine ce “le poate pielea” celor din partidul condus de Liviu Dragnea.

“Liviu Dragnea are un ton împăciuitor, în ultima vreme, și poate să păcălească. Îi știm pe cei din PSD, ce le poate pielea, sunt adversarii noștri politici. Asta nu înseamnă că, pe linii importante, nu vom găsi o cale comună de a genera proiecte valoroase”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a calificat drept o “greşeală” faptul că Guvernul a anunţat un proiect de lege privind salarizarea bugetarilor, în condiţiile în care nu are un astfel de proiect pe care Opoziţia poate face propuneri.

Ea a precizat că liberalii vor cere studii de impact atunci când Guvernul va prezenta un astfel de proiect. “Nu vom mai cădea în capcana PSD-ului. Ne trebuie un studiu de impact, să vedem dacă legea este sustenabilă, cum, când” a mai spus ea, adăugând totuşi că este important că liderii partidelor parlamentare au agreat să încerce un consens pe această temă.

În ceea ce priveşte o eventuală schimbare a majorităţii parlamentare, întrebată dacă ar face guvern cu UNPR, Gorghiu a evitat să dea un răspuns tranşant, afirmânnd că “vor spune foarte mulţi, şi pe bună dreptate, că în loc să vă ocupaţi cu critica Guvernului Ponta, dumneavoastră vă ocupaţi de formule guvernamentale, de discuţii cu UNPR sau mai ştiu eu cine e”.

Gorghiu a adăugat că UNPR este un partid important, care a contribuit la adoptarea Strategiei Naţionale de Apărare şi la votarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, dar, personal, aşteaptă un semn de la toate partidele că au înţeles că Victor Ponta nu este viitorul.

“Cred că şi Gabriel Oprea a înţeles că Victor Ponta este o poveste care ţine de trecut”, a mai spus ea.

Referitor la guvernul din umbră al PNL, condus de Cătălin Predoiu, copreşedintele liberal a declarat că, la începutul lunii octombrie, PNL va anunţa trei-patru nume pentru fiecare minister, oameni care vor comunica pe domeniile respective, vor monitoriza activitatea guvernului şi din rândul cărora vor fi desemnaţi viitorii miniştri liberali.

Cele mai citite

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...

Ce inovații a adus Rolex în lumea ceasurilor?

De peste 100 de ani Rolex a acaparat piața ceasurilor de lux, devenind una dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci producătoare din întreaga...

Programul apă-canal de la Fondul de Mediu a fost fraudat! Președintele AFM confirmă dezvăluirile PUTEREA

Președintele Administrației Fondului de Mediu, Laurențiu Neculaescu, confirmă dezvăluirile PUTEREA legate de fraudele masive cu finanțare prin AFM pentru programul apă-canal. Conducerea Administrației Fondului...
Ultima oră
Pe aceeași temă