16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăTechCe mesaj a transmis Alina Gorghiu jurnaliștilor de Ziua Presei

Ce mesaj a transmis Alina Gorghiu jurnaliștilor de Ziua Presei

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a postat, duminică, pe pagina personală de Facebook, un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, în care arată că mass-media reprezintă garanția dreptului nostru fundamental la libera exprimare, iar dacă presa e independentă financiar poate lupta pentru propria integritate.

Citește și: Mesajul Ministerului de Externe de Ziua Mondială a Presei

”Mass-media, cu bune și cu rele, reprezintă garanția dreptului nostru fundamental la libera exprimare. De Ziua Libertății Presei, noi toți – oameni politici, patronat, ziariști, telespectatori, cititori sau ascultători – ar trebui sa ne gândim mai apăsat la cât de mult ne-a lipsit acest drept fundamental în perioada comunistă, cât de prețios este, dar și cât de ușor se poate pierde”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Mai mult, copreşedintele PNL le-a transmis celor care lucrează în presă să rămână la fel de determinați să să lupte, în continuare, pentru libertatea presei.

”Tuturor acelora care au răbdare ore întregi în fața ușilor închise pentru a smulge o declarație de câteva minute la finalul unor ședințe prelungite, acelora care petrec săptămâni în șir deslușind ițele unui subiect de investigație, acelora care își asumă riscuri extreme în teatrele de operații militare, acelora care prin scriitura lor ajung să schimbe destine sau să determine luarea unor decizii cu mare impact social le transmit un gând bun, sa rămână determinați și sa lupte pentru libertatea lor de exprimare. Libertatea lor e libertatea noastră”.

Citește și: Ponta transmite “colegilor din presă” mult succes

Gorghiu a mai precizat că sloganul sub care UNESCO marchează ziua de azi este: ”Lăsați presa să prospere”.

”Dacă presa este prosperă și independentă financiar, poate să lupte apoi pentru propria-i integritate, pentru jurnalism curat și nu manipulare, pentru informare și nu calomnie”, a afirmat copreședinta PNL.

La 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declara ziua de 3 Mai ca Zi Mondială a Libertăţii Presei. Iniţiativa a venit de la Conferinţa Generală UNESCO, care, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice.

 

Cele mai citite

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă