15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăTechDaniel Constantin vrea o Lege a Familiei. Care ar fi avantajele acesteia

Daniel Constantin vrea o Lege a Familiei. Care ar fi avantajele acesteia

Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator, a iniţiat, luni, un proiect de lege prin care facilităţile pentru copii, părinţi, vârsta a treia sunt reunite într-un singur act normativ denumit Legea Familie care să cuprindă şi alocaţia pentru nou-născuţi, informează Mediafax.

Cred că sunt multe facilităţi pe care le au familiile în România, fie că vorbim de părinţi, de copii, de natalitate, de şomaj, de vârsta a doua sau vârsta a treia. Toate aceste facilităţi cred că trebuie să fie cuprinse într-o singură lege, astfel încât să fie mult mai la îndemâna tuturor celor care vor să se intereseze cât de mult sprijină statul acest concept“, a declarat Daniel Constantin la evenimentele organizate cu ocazia Zile Internaţionale a Copilului.

Considerăm că ar trebui să lansăm o dezbatere publică privind familia și cât de mult este sprijinită familia în România. În acest sens, colegii mei au au lansat un proiect de lege“, a mai spus preşedintele PC care a mai precizat că proiectul sprijină şi conceptul de alocaţie pentru nou-născuţi, pentru a încuraja familiile să aibă mai mulţi copii.

Întrebat care ar putea fi cuantumul acestei alocaţii, Daniel Constantin a spus că deocamdată nu pot fi avansate cifre, pentru că trebuie văzut cât are nevoie o familie pentru a creşte un copil, dar şi ce poate susţine statul. Eram convins că vom ajunge la cuantum. Cred că trebuie să lăsăm de o parte populismul și să nu ne întrecem astăzi în sume, și în general, trebuie să vedem ce poate face statul. Trebuie să vedem de cât are nevoie o familie pentru a crește un copil în țara noastră“, a spus Daniel Constantin.

 

 

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă