19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăTechLiberalii contestă la Curtea Constituţională votul în cazul Șova

Liberalii contestă la Curtea Constituţională votul în cazul Șova

Senatorul PNL, Mario Oprea, a anunțat, marți, că liberalii vor contesta la Curtea Constituțională procedura prin care s-a votat la Senat cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a social-democaratului Dan Șova, informează Mediafax.

“Vom depune contestație pentru că nu este normal să se reinterpreteze rezultatul votului din 25 martie. Din păcate, conștiința senatorilor PSD s-a modificat de pe 25 martie până pe 2 iunie. Atunci mai mulți au votat pentru această cerere, acum mai puțini, dar, după cum ați văzut, au votat și în alte grupuri, nu numai de la PNL” , a declarat senatorul liberal Mario Oprea, după terminarea ședinței în plen.

Citeşte şi: UPDATE: Dan Şova a fost salvat, din nou, de colegii senatori

Oprea a mai spus că depunerea contestației “se va desfășura rapid”. “Vom strânge semnăturile necesare și, în acel moment, o vom depune”, a menţionat el.

“Rezultatul votului nu poate fi contestat, dar procedura în sine, așa cum s-a spus astăzi în plen nu era aceasta cea care trebuia urmată, anume să se reia un vot ce deja fusese dat. Niciodată nu s-a reluat votul. Din acest moment am creat un pecedent, creăm un haos în Senat, de câte ori cineva va dori reluarea votului o va putea face pentru că va invoca exemplul de astăzi, când s-a reluat votul, pe motiv că plenul este suveran”, a declarat senatorul liberal.

“Curtea Constituțională va decide dacă acest lucru respectă prevederile constituționale. Noi suntem convinși că a fost acel vot care le convenea”, a mai spus Oprea.

Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, fiind înregistrate 66 de voturi “pentru” şi 72 “împotrivă”.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Iohannis, după votul în cazul Şova

Anterior votului din plenul Senatului, senatorul Mario Oprea a precizat că votul în cazul Şova s-a dat pe 25 martie, iar motivarea Curţii Constituţionale nu se referă la votul dat atunci.

Și președintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a anunțat în timpul dezbaterilor din plen că PNL va contesta procedura la CC.

Cele mai citite

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă