15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăTechLiviu Dragnea este ferm pe poziţii. Ce a declarat fostul ministru

Liviu Dragnea este ferm pe poziţii. Ce a declarat fostul ministru

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că îşi menţine decizia de a renunţa la funcţia de preşedinte executiv al PSD, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în dosarul “Referendumul”, relatează Mediafax

“Nu mai vreau să prelungesc această discuţie despre demisia mea. În consecinţă, astăzi, când ajung la partid, o să o înregistrez şi demisia va deveni efectivă. Nu mai pot ocupa această funcţie, nu cred că e în regulă să fiu preşedinte executiv cu această condamnare”, a spus Dragnea.

De asemenea, fostul ministru a subliniat că partidul este cel cate va hotărî cu ce va putea ajuta formaţiunea pe viitor. 

Citeşte şi: Fina lui Dragnea, noul ministru al Dezvoltării, depune miercuri jurământul de învestire

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD, programată iniţial pentru miercuri ora 16.00 în vederea unei discuţii privind retragerea funcţiei de preşedinte executiv pentru Liviu Dragnea, va fi organizată săptămâna viitoare, au declarat surse oficiale.

Amânarea a fost decisă cu argumentul că tot miercuri, la ora 16.30, va fi organizată la Palatul Cotroceni ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Marţi seara, surse din PSD au declarat că membrii de partid au fost anunţaţi că şedinţa Comitetului Executiv nu va mai avea loc miercuri, deoarece va fi depunerea jurământului de noul ministru MDRAP.

Miercuri, şi ministrul Sorin Grindeanu, lider al PSD Timiş, a declarat că ședinta Comitetului Executiv Național al PSD, în care urma să fie discutată demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte executiv al PSD, a fost amânată întrucât la acea oră, respectiv 16.30, ar urma să depună jurământul noul ministru al Dezvoltării.

Luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, Dragnea şi-a depus mandatul de preşedinte executiv, dar vicepreşedinţii PSD nu au acceptat retragerea din funcţie a acestuia, liderul PSD, Victor Ponta, anunţând că pentru miercuri, ora 16.00, a fost programată o şedinţă a Comitetului Executiv, la care participă mai mulţi membri PSD, în care să fie luată o decizie.

Citeşte şi: Tergiversare în cazul Dragnea: Şedinţa Comitetului Executiv al PSD, AMÂNATĂ. Când va avea loc şedinţa

Atât Ponta, cât şi alţi lideri PSD au arătat însă că Rezoluţia conform căreia persoanele cu probleme în justiţie trebuie să îşi piardă funcţia politică nu ar trebui să i se aplice lui Dragnea, deoarece vizează doar cazuri de corupţie, iar în cazul acestuia nu ar fi fost comisă o astfel de faptă.

Liviu Dragnea a anunţat, vineri, că a demisionat din postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar luni, în şedinţa Biroului Permanent al PSD, îşi va depune mandatul de preşedinte executiv al partidului, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în dosarul “Referendumul”.

 

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă