14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăTechMacovei: Încheierea mandatului lui Băsescu, sfârșitul unei epoci politice

Macovei: Încheierea mandatului lui Băsescu, sfârșitul unei epoci politice

Monica Macovei a declarat, la Digi 24, că ”s-a terminat” cu partidele clasice și că încheierea mandatului de președinte al lui Traian Băsescu semnifică și un „sfârșit de epocă politică”.

„Gata cu partidele tradiționale, o să vedeți”, a menționat fostul candidat independent la Președinție.

„S-a terminat cu partidele clasice, a venit tăvălugul peste ei, lumea se schimbă, s-a schimbat și viitorul este al tinerilor. Acum tinerii trebuie întrebați, eu asta fac: Cum vrei tu să arate un partid pentru secolul viitor și pentru tine? O să vedeți, o să-l vreau online, o să vedeți rolul Facebook-ului, o să vedeți rolul democrației participative, nu ia șeful o decizie și ceilalți nu sunt consultați. Lumea s-a schimbat, mulți din politica românească nu înțeleg”, a spus Monica Macovei, la Jurnalul de seară.

Fostul ministru al Justiției a spus și despre partidul pe care vrea să-l înființeze în viitor.

„Facem o asociație și apoi facem un partid, din ăsta de secolul XXIII, modern, și un partid pentru tineri. Primul lucru pe care îl fac e să întreb tinerii: cum vreți voi să fie un partid în care să vă înscrieți, care să lucreze pentru voi și care să vă stârnească entuziasm?”, a completat Monica Macovei.

Despre cele două tururi se scrutin din luna noiembrie, Monica Macovei a spus că reprezintă „o shimbare de generație și de mentalitate”.

„Au ieșit tinerii la vot, la mine 47% au fost tineri între 18 și 34 de ani. Și foarte important, pentru prima oară, tinerii i-au chemat pe Facebook, au ieșit în stradă pentru dreptul de a vota al celor din străinătate. E colosal! Există un curent care a și ieșit la suprafață, împotriva acestei clase politice și a partidelor clasice. România s-a mișcat, a mișcat România. E minunat ce s-a întâmplat”, a subliniat Monica Macovei.

Candidat independent la alegerile prezidenţiale din acest an, Monica Macovei a obținut 4,44% din voturile românilor.

Cele mai citite

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă