15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăTechParlamentarii PNL intră de luni în grevă japoneză pentru adoptarea votului prin...

Parlamentarii PNL intră de luni în grevă japoneză pentru adoptarea votului prin corespondenţă

Parlamentarii PNL intră de luni în grevă japoneză pentru adoptarea votului prin corespondenţă. Liberalii vor merge la Parlament cu banderole albe şi vor critica povestea votului din Diaspora prin toate mijloacele. 

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a cerut o ultima rundă de negocieri pe tema votului prin corespondenţă la întoarcerea preşedintelui Klaus Iohannis din deplasarea sa în SUA.

Liviu Dragnea a declarat că liberalii sunt cei vinovaţi de întârzierea dezbaterilor pe legea pentru Diaspora deoarece președintele din partea PNL al comisiei care analiza această lege „a fugit”. 

Legea votului prin corespondenţă ar trebui să fie gata până în noiembrie, pentru a putea fi aplicată la alegerile legislative din 2016, în condiţiile în care CC şi Comisia de la Veneţia au stabilit că legislaţia nu poate fi amendată cu mai puţin de un an înaintea scrutinului.

Proiectul votului prin corespondenţă a fost considerat o prioritate a sesiunii parlamentare trecute, după alegerile prezidenţiale existând consultări la Palatul Cotroceni şi un acord de principiu. Cu toate acestea, partidele parlamentare au modificat legislaţia electorală, dar nu au convenit asupra unui proiect de lege, la Parlament fiind înregistrate patru iniţiative pe această temă.

Cele mai citite

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...

Directorul CIA se află la Cairo pentru întâlniri privind conflictul din Gaza

Directorul CIA, William Burns, a sosit în capitala egipteană Cairo pentru întâlniri pe tema conflictului din Gaza, potrivit unor surse de la aeroportul din...

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...
Ultima oră
Pe aceeași temă