14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăTechPNL va depune, în toamnă, o nouă moțiune de cenzură contra Guvernului...

PNL va depune, în toamnă, o nouă moțiune de cenzură contra Guvernului Ponta

Copreşedintele PNL, Alina Gorghi,u a declarat, vineri, după ce Parlamentul a respins moţiunea de cenzură depusă de liberali, că formațiunea politică va iniţia o altă moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului în toamnă, conform Mediafax.

“Eu şi domnul preşedinte Vasile Blaga vom pune această temă în discuţia şedinţei de conducere. Vă asigur că toamna va însemna o nouă moţiune de cenzură din partea PNL. Suntem partid de opoziţie şi opţiunea noastră categorică este aceea de a îndepărta un guvern toxic penru România”, a declarat Gorghiu, la Parlament.

Citește și: ZI DECISIVĂ pentru Guvernul Ponta. Moțiunea de cenzură a fost RESPINSĂ. Care au fost principalele discursuri și contre

Copreşedintele PNL a menţionat că momentan nu a fost decis nimic şi nu a fost stabilit încă niciun fel de calendar. Totuși, Alina Gorghiua ținut să sublinieze că mai devreme sau mai târziu, premierul Victor Ponta va pleca. 

“Că nu a plecat astăzi… va pleca mâine, zilele următoare. Finalul carierei domniei sale este clar, este aşteptat şi mărturisesc că nu vom sta cu mâinile încrucişate, chiar dacă astăzi nu a avut succes moţiunea noastră de cenzură, o moţiune de cenzură în toamnă, împotriva Guvernului lipsit de legitimitate, cu siguranţă va avea succes”, a mai spus Gorghiu.

Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, fiind înregistrate 194 de voturi “pentru”, faţă de 278 necesare pentru adoptare, alte 13 voturi fiind “împotrivă”, iar 7 anulate.

Moţiunea de cenzură inititulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!” a fost semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL.

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă