18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăTechUPDATE. PSD pregătește un alt candidat pentru Primăria Craiovei, după ce Lia...

UPDATE. PSD pregătește un alt candidat pentru Primăria Craiovei, după ce Lia Vasilescu a fost reținută de DNA

UPDATE 15:00. Liderii PSD  au analizat cazul Olguţei Vasilescu şi au discutat dacă se reorientează pentru Primăria Craiovei, cu numai 3 luni înainte de alegerile locale. Şedinţa Biroului Naţional Permanent al PSD s-a terminat, iar preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că aşteaptă decizia instanţei privitoare la arestarea preventivă a Olguţăi Vasilescu pentru a hotărî ceva în privinţa candidaturii la Primăria Craiova.

"Am fost foarte afectaţi şi noi. Au fost imagini cu un puternic impact emoţional. Există o preocupare pentru acuzaţia legată de capital electioral. Cred că în perioada următoare o să ne uităm pe legislaţie şi o să vedem dacă putem face un ghid pentru candidaţii noştri. Legat de Craiova, aşteptăm decizia instanţei de astăzi. Uman suntem alături de colega noastră."

 

11:50. Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, înainte de BPN al partidului, că o decizie privind o altă candidatură la Primăria municipiului Craiova, după ce Lia Olguţa Vasilescu a fost reţinută de DNA pentru fapte de corupţie, va fi luată de liderul organizaţiei judeţene Dolj, Claudiu Manda, şi de preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, informează Agerpres.

"Suntem foarte buni prieteni. Îmi pare rău pentru familie şi sunt alături de ea, în rest nu am comentat niciodată deciziile justiţiei. Nu ştiu. E decizia preşedintelui organizaţiei împreună cu preşedintele partidului", a spus Valeriu Zgonea, întrebat ce va face conducerea PSD cu privire la situaţia de la Craiova. 

El a reamintit că nu este interesat să candideze la Primăria Craiovei. "Am anunţat de la început că nu am dorit niciodată să fiu primarul Craiovei, nu am avut acel lucru în planul meu de carieră şi nici în interiorul partidului. A fost o discuţie foarte clară cu colegii, am susţinut-o întotdeauna pe Olguţa Vasilescu, i-am fost director de campanie împreună cu Claudiu Manda în 2012. Am făcut tot ce am putut să câştigăm primăria şi să schimbăm lucrurile în bine în acea comunitate. Nu aş vrea să comentez", a adăugat Zgonea. 

Întrebat dacă îşi poate schimba decizia în ceea ce priveşte o posibilă candidatură la Primăria Craiovei, el a spus: "Sunt preşedintele Camerei Deputaţilor şi îmi duc acest mandat la îndeplinire aşa cum am promis. (…) Şi în această funcţie cred că mi-am făcut treaba cu seriozitate şi cu profesionalism. (…) Nu mi-am exprimat niciodată intenţia de a candida la funcţia de primar al municipiului Craiova. Este o onoare să fii primarul municipiului Craiova, dar e o decizie pe care nu poţi să o iei de azi pe mâine". 

În opinia sa, două opţiuni foarte puternice pentru a intra în cursa pentru Primăria Craiovei sunt preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, şi preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. 

"Şi ei doi sunt două opţiuni foarte puternice. Ştiu că, la un moment dat, înainte de a-şi anunţa doamna Vasilescu candidatura, domnul Prioteasa era un om pe care-l aveam în sondaje pe locuri foarte bune. Şi acum are o cotă de încredere foarte bună la nivelul judeţului şi al municipiului. (…) Şi Claudiu Manda are aceeaşi perspectivă. Sunt foarte mulţi tineri care pot, în acest moment, să fie un candidat onorabil şi să câştige această primărie a municipiului Craiova, care este o primărie extrem de importantă", a afirmat preşedintele executiv al PSD. 

Despre starea de spirit din PSD, el a spus că "nu este un moment favorabil''. 

"O parte dintre colegii noştri, preşedinţi de organizaţii, găsesc din ce în ce mai greu resurse umane care să accepte o candidatură la o funcţie de primar importantă de oraş sau de municipiu. (…) Îi măsurăm în sondaje, găsim oameni cu abilităţi, oameni care sunt apreciaţi de comunitate, (…) buni manageri în zona privată şi pe care-i rugăm să vină alături de noi şi din ce în ce mai greu găsim aceşti oameni", a menţionat Zgonea. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă