12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăTechTraian Băsescu: Exclud orice alianță cu PSD. Nici PNL nu reprezintă o...

Traian Băsescu: Exclud orice alianță cu PSD. Nici PNL nu reprezintă o soluție mai bună, dar cel puțin nu miroase așa de urât

Preşedintele PMP, Traian Băsescu a anunţat, vineri, faptul că nu va încheia nicio alianţă cu PSD sau cu PNL după alegerile din luna decembrie. Aceste opţiuni “nu sunt o soluţie bună”, ar fi declarat fostul şef de stat, informează Agerpres.

”Practic, noi nu avem soluții convenabile, dar exclud orice alianță cu PSD. Nici PNL nu reprezintă o soluție mai bună, dar cel puțin nu miroase așa de urât”, a spus Traian Băsescu.

Totodată, preşedintele PMP a declarat că dacă partidul său va intra la guvernare, una dintre cele mai importante condiţii impuse de formaţiune va fi ca premierul să fie numit din rândurile PMP. 

Traian Băsescu a punctat în discursul său câteva dintre prioritățile Programului de guvernare al PMP, remarcând că după accederea în NATO și integrarea în UE a României, următorul obiectiv de țară este unirea cu Republica Moldova, ca proiect politic pe care ”merită să ți-l asumi ca țară responsabilă pentru viitorul ei”.

La Timişoara, Băsescu a afirmat că este nevoie de ‘modernizarea completă a sistemului de sănătate, de punerea lui pe baze de funcționare concurențiale și mai ales de scoaterea medicilor din categoria bugetarilor”, pentru a fi mai bine retribuiți.

În ce privește justiția, el a cerut ”respectarea cu sfințenie a ceea ce scrie în Constituția României, drepturile fundamentale ale omului și dreptul la un proces corect”.

Traian Băsescu a fost prezent vineri la Timișoara la lansarea candidaților PMP Timiș în campania pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, listele fiind deschise la Senat de profesorul universitar Radu-Liviu Șumălan de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, iar la Camera Deputaților de Cornel — Mircea Sămărtinean.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă