19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialGabriel Oprea nu va fi audiat în Comisia pentru abuzuri

Gabriel Oprea nu va fi audiat în Comisia pentru abuzuri

Gabriel Oprea nu va fi audiat în Parlament după ce membrii Comisiei de abuzuri a Camerei Deputaţilor au respins, marţi, solicitarea preşedintelui comisiei, Mircea Man (PNL), transmite Mediafax.

Preşedintele comisiei, liberalul Mircea Man, a propus, în şedinţă, audierea ministrului de Interne, Gabriel Oprea, în legătură cu accidentul din 20 octombrie în urma căruia a murit poliţistul Bogdan Gigină, dar propunerea a fost respinsă.

Citește și: Oprea se spală pe mâini în scandalul privind moartea polițistului din coloana lui oficială: Eu NU am văzut accidentul

Comisia a decis, însă, să trimită o adresă către şeful Poliţiei şi către Primăria Capitalei pentru a vedea cum colaborează cele două instituţii pentru deplasarea coloanelor oficiale.

“Comisia va face o adresă către Poliţia Română, către primăriile de sector, către Primăria Municipiului Bucureşti, să vedem protocolul exact între cele două instituţii şi modul în care colaborează pentru deplasarea coloanelor oficiale”, a spus Mircea Man.

Citește și: Ipoteză lansată de un deputat PNL: Cu cine se afla Oprea în mașină în momentul producerii accidentului

Deputatul UNPR Luminiţa Adam, vicepreşedinte al comisiei, a arătat că Gabriel Oprea nu poate fi audiat la Comisia pentru abuzuri atâta timp cât pe rolul unui parchet există o cauză penală.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu spunea, luni, că liberalii vor cere, la Camera Deputaţilor, constituirea unei comisii de anchetă, precum şi audierea ministrului Oprea la Comisia de abuzuri.

Liberalii au depus, marți dimineața, la Senat, moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne Gabriel Oprea. În contextul scandalului provocat de moartea polițistului Bogdan Gigină, PNL îi cere vicepremierului să demisioneze din toate funcțiile deținute.

Citeşte şi: ​PNL a depus la Senat moțiunea împotriva lui Gabriel Oprea

Documentul, intitulat “Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganță, abuz și dispreț în desfășurarea funcției publice”, este semnat de 49 de senatori liberali și neafiliați.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă