10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialHexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală

Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală

Procurorii au decis urmărirea penală în cazul companiei Hexi Pharma pentru zădărnicirea combaterii bolilor și falsificarea de produse. Ancheta este demarată de Parchetul General. Administratorul Alexandru Condrea a fost citat la Parchetul General.

Audierile continuă în acest dosar, în fața procurorilor fiind chemate mai multe persoane care au legătură cu această companie sau cu faptele la care se face referire. 

”În continuarea cercetărilor efectuate în cauza cunoscută generic sub denumirea „Dezinfectanţii utilizaţi în spitale”, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin ordonanţă, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana juridică S.C. Hexi Pharma co s.r.l. pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 52 alin. 3 raportat la art. 352 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal.

În cursul zilei de azi, 13 mai 2016, reprezentantului legal al societăţii i-a fost adus la cunoştinţă faptul că procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana juridică S.C. Hexi Pharma co s.r.l. sub aspectul săvârşirii infracţiunii mai sus menţionate”, transmite Parchetul general.

Joi, mai mulți angajați au fost cercetați la sediul poliției, în acest dosar. 

Citește și: Noi audieri în dosarul Hexi Pharma, la IGPR

Vineri, poliţişti de la IGPR efectuează vineri percheziţii informatice în dosarul Hexi Pharma, la audieri ar participa şi directorul general şi chimistul angajat al firmei. 

Producătorul de biocide Hexi Pharma, implicat în scandalul dezinfectanților diluați, are datorii de aproximativ 20 milioane de euro, din care o parte sunt către un offshore din Cipru, controlat tot de patronul Hexi, Dan Condrea. 

Citește și: O parte din datoriile Hexi Pharma, către un offshore din Cipru

Firma Hexi Pharma are facturi de milioane de euro neachitate către Hatom Limited Limassol, un offshore din Cipru.  Datoriile reprezintă valoarea materiilor prime pentru substanţele dezinfectante, materii prime aduse în România prin acest offshore. 

Mai multe spitale din ţară şi-au amânat joi operaţiile, după scandalul dezinfectanţilor diluaţi. Anunţul Guvernului că toate substanţele biocide de la firma hexi Pharma vor fi schimbate de urgenţă în spitalele în care probele au dovedit că dezinfectanţii folosiţi erau diluaţi şi de 10 ori a produs haos în unităţile sanitare. 

Citește și: Sistemul sanitar, blocat de SCANDALUL Hexi Pharma. În mai multe spitale nu se mai fac operaţii. Ce măsuri ia Ministerul Sănătăţii

Managerii mai multor spitale au declarat că nu au fost informaţi oficial să retragă dezinfectanţii şi că au aflat de la televizor că probele luate din unităţile medicale arată că produsele Hexi Pharma sunt diluate.

Testele făcute după izbucnirea scandalului dezinfectanților au arătat că substanțele active din produsele Hexi Pharma erau diluate chiar și de 2.500 de ori. Toate probele analizate au fost neconforme. Ministerul va începe acum teste pe biocidele cumpărate de la alți producători.

-știre în curs de actualizare-

 

 

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă