11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialIlan Shor, suspect în dosarul fraudării Băncii de Economii, AUDIAT, în cazul...

Ilan Shor, suspect în dosarul fraudării Băncii de Economii, AUDIAT, în cazul lui Filat

Ilan Shor, primarul orașului Orhei, a fost dus de procurorii anticorupție din Republica Moldova, la audieri în dosarul care îl vizează pe Vlad Filat. Audirerea primarului din Orhei vine după ce Vlad Filat a depus o plângere penală împotriva lui Ilan Shor pentru declarații false, scrie Unimedia.md.

El este autorul unui autodenunţ, în baza căruia a fost plasat în arest preventiv, duminică seara, fostul premier şi lider al Partidului Liberal-Democrat din republica Moldova (PLDM) Vlad Filat.

Citește și: Vlad Filat, arestat preventiv pentru 30 de zile. Fostul premier moldovean a depus o plângere penală împotriva lui Ilan Shor

Potrivit unui document publicat de presa moldoveană și citat de Mediafax, Shor a fost audiat pe 13 octombrie, de la ora 17.45 până la 20.30. La început, controversatul om de afaceri şi până acum principalul suspect în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, le spune procurorilor că prima dată l-a cunoscut pe Filat la sfârşitul lui 2008, în clubul Flamingo, iar ulterior oferă detalii despre felul în care Filat i-ar fi cerut mită.

În baza declaraţiilor lui Ilan Shor, liderul liberal-democrat Vlad Filat a fost acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Citește și: DOCUMENT: Autodenunţul lui Ilan Shor, publicat pe Internet. Vlad Filat, reținut în baza spuselor lui Shor

Shor nu a comentat până în prezent, în mod public, declaraţiile pe care le-a făcut în denunţul împotriva lui Filat. El nu a putut fi contactat de presă în ultimele zile, scrie Unimedia.

Însă serviciul acestuia de presă a anunţat că Shor se află în ţară şi colaborează cu acheta, dar fără să se refere la acuzaţiile grave pe care i le aduce Filat.

Fostul premier moldovean, Vlad Filat, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce instanța a aprobat cererea procurorilor anticorupție. Liderul PLDM este acuzat de fraudă bancară şi luare de mită și a fost mai întâi reținut de procurorii Centrului Naţional moldovean Anticorupţie, iar apoi pe numle său a fost emis mandat de arestare prevenitvă.  

În alt dosar, liderul PLDM este acuzat că, în perioada în care a îndeplinit funcţia de premier, ar fi primit 60 de milioane de dolari de la directorul companiei Dufremol, Ilan Shor.

 

 

 

Cele mai citite

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...
Ultima oră
Pe aceeași temă