10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialLegiști: Tânărul care a provocat accidentul de pe DN 1 nu consumase...

Legiști: Tânărul care a provocat accidentul de pe DN 1 nu consumase alcool

Șoferul care a provocat accidentul pe de DN1, soldat cu moartea sa și a alte cinci persoane, nu consumase alcool înainte de a urca la volan, arată necropsia făcută la Serviciul de Medicină Legală Prahova, conform Mediafax.

Reprezentanţi ai Serviciului de Medicină Legală (SML) Prahova au declarat, marţi, că necropsia arată că George Dumitru nu consumase alcool înainte de producerea accidentului. Sursele citate au precizat că la SML Prahova în cadrul necropsiilor se fac doar determinări pentru alcool, nu şi pentru substanţe stupefiante.

Citește și: Procurorii schimbă încadrarea juridică în cazul accidentului cu șase morți de pe DN1, din ”ucidere din culpă” în „omor calificat”

În ceea ce priveşte cauzele morţii lui George Dumitru şi a celorlalte cinci victime, reprezentanţii SML Prahova spun că acestea aveau ”leziuni foarte grave, numeroase politraumatisme, zdrobiri, compresiuni, rupturi de organe interne incompatibile cu viaţa”.

Trupurile neînsuflețite ale celor șase victime ale accidentului au fost ridicate luni de la sediul din Ploieşti al SML Prahova.

Salvatore Gherghelaş, Florin Cioroba şi Eduard Cioroba vor fi înmormântați joi la Câmpina, au declarat apropiaţi ai familiilor, în timp ce Nicoleta Mocanu și fiica acesteia de 19 ani vor fi înmormântate în localitatea Proviţa. George Dumitru va fi înhumat în Capitală, sicriul cu trupul neînsuflețit fiind dus la o capelă din cartierul bucureştean unde locuieşte familia acestuia.

Citește și: Prietenii șoferului care s-a sinucis pe DN1 ucigând cinci oameni o consideră pe iubia acestuia ”autorul moral al tragediei”

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Prahova au preluat, luni, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean dosarul în cazul accidentului, iar surse judiciare afirmau că va fi schimbată încadrarea juridică din ”ucidere din culpă” în ”omor calificat”, în urma datelor care arată că tânărul de 28 de ani care a provocat accidentul a făcut acest gest cu premeditare.

Accidentul în urma căruia au murit șase persoane a avut loc sâmbătă seară, pe Drumul Naţional 1, între Ploiești și Câmpina, unde George Dumitru, în vârstă de 28 de ani, a intrat cu mașina pe contrasens, unde a lovit un autoturism BMW X3 în care se aflau cinci persoane.

Citește și: UPDATE. Cine era tânărul care a provocat accidentul în care au murit șase oameni. Trei copii au rămas orfani de un părinte.Poliția deschide dosar pentru omor din culpă

În urma impactului extrem de violent, atât şoferul care a provocat accidentul, cât şi cei cinci ocupanţi ai maşinii care circula regulamentar au murit pe loc.

Citește și: UPDATE. Accident GRAV pe DN1, în Prahova. Șase morți, între care un copil. Șoferul vinovat de producerea accidentului a vrut să se sinucidă

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă