25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialPaula Iacob, înmormântată la Cimitirul Bellu. Ceremonia, oficiată de la 14 preoți

Paula Iacob, înmormântată la Cimitirul Bellu. Ceremonia, oficiată de la 14 preoți

UPDATE: Înmormântarea avocatei este oficiată de 14 preoți. 

La înmormântare participă și Valentin Ceaușescu. 

———-

Avocata Paula Iacob va fi înmormântată joi, la Cimitirul Bellu. 

Paula Iacob la vârsta de 83 de ani, după o perioadă mai lungă de spitalizare, în urma unor suferinţe mai vechi. Decesul avocatei Paula Iacob a fost confirmat de fiica acesteia. 

Citeşte şi: IMAGINI RARE. Paula Iacob tânără: Am ajuns cea mai cunoscută avocată din România ca răsplată pentru că nu sunt rea

“Din păcate, este adevărat. S-a stins azi noapte. Eu acum trebuie să mă ocup de formalităţile care însoţesc o asemenea nenorocire. Este un moment extrem de greu, îmi cer scuze că nu pot să vorbesc, dar este prea greu”, a declarat fiica Paulei Iacob.  

Marius Marinescu a confirmat că Paula Iacob a murit, marţi, la locuinţa ei. “Am rămas înmărmurit când am auzit vestea. Nu-mi vine să cred că vorbesc la trecut de doamna Iacob. Ne cunoşteam de-o viaţă. Nimeni nu poate să aibă un cuvând rău despre doamna Iacob, toată lumea a iubit-o. S-a încheiat o epocă. De multe ori vorbeam cu doamna Iacob şi spuneam că Regina Maria este regina celor răniţi, despre doamna Iacob pot să spun că era regina avocaturii româneşti. Avea o vorbă bună pentru toţi oamenii necăjiţi”, a spus Marius Marinescu la o televiziune de știri.

Citeşte şi: Paula Iacob: avocata lui Nicu Ceauşescu, apărătoarea animalelor, colaborator al Securităţii

Iacob a fost internată, la sfârşitul lunii august, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, ea având suferinţe mai vechi cardiace şi pulmonare, precum şi diabet. Iniţial s-a suspectat că aceasta ar fi făcut şi un accident vascular cerebral, însă diagnosticul nu a fost confirma. Ulterior, avocata a fost transferată la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, fiind internată, o perioadă, la Secţia Cardiologie.

La sfârșitul anului trecut, Paula Iacob a căzut pe stradă şi a suferit o fractură de şold, având nevoie de două intervenţii chirurgicale.
Paula Iacob a devenit cunoscută în România după Revoluţia din 1989, când a devenit avocata lui Nicu Ceauşescu. De asemenea, ea a fost și avocata lui Gigi Becali, dar s-a implicat și în acțiunile organizațiilor pentru drepturile animalelor.

 

Cele mai citite

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

VIDEO. Jose Mourinho consideră că a luat decizia greșită când a refuzat naționala Portugaliei

Jose Mourinho, "The special one", a sosit în România pentru a lua parte la meciul de "final" al Generației de Aur, difuzat în seara...
Ultima oră
Pe aceeași temă