9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPonta și Dragnea, în vizită într-o zonă afectată de inundații din Gorj

Ponta și Dragnea, în vizită într-o zonă afectată de inundații din Gorj

Premierul Victor Ponta a plecat, împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, într-o zonă afectată de inundații din județul Gorj. În timp ce discuta cu oameni din comuna Polovraci, câțiva locuitori l-au somat să dea o mână de ajutor și să vină să vadă în ce stare se află unele case, anunță B1tv. 

”Păi acum, să venim cu utilaje, că dacă venim cu mâna, ce facem? Acuma merg. Acuma venim, Haideți să îmi arătați unde sunt bătrânii. Luați-o înainte. Hai să vedem ce au oamenii acolo”, s-a adresat premierul unor cetățeni. 

Premierul Victor Ponta a inspectat, marţi după-amiază, comuna gorjeană Bengeşti şi un baraj din zonă, precum şi oraşul Novaci, unde o viitură de peste trei metri a afectat grav oraşul.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, la Craiova, că principala solicitare a oamenilor din localităţile doljene afectate de inundaţii este legată de finalizarea unor lucrări de protecţie, începute de-a lungul anilor şi neterminate.

Citește și: Ministrul Apelor, Doina Pană: Nici inundațiile nu mai sunt ce au fost

Liviu Dragnea a precizat că principala solicitare a cetăţenilor din Mischii şi din celelalte comune este una corectă şi are în vedere finalizarea lucrărilor începute de-a lungul anilor şi abandonate.

Citește și: COD ROȘU DE INUNDAȚII, în GORJ și VÂLCEA. Sute de persoane evacuate. Trei elicoptere MAI intervin în zonă. Case lovite de viitură în Dâmbovița. Cod GALBEN de vreme extremă, până la ora 22.00, în OPT județe din țară. Ponta: Nu vreau să băgăm panica în oameni. Armata, pregătită să intervină. Cioban prins de viitură, în Olt

"Principala solicitare a cetăţenilor din Mischii şi din celelalte comune este una corectă, una firească. Dincolo de ajutorul pe care o să încercâm să-l acordăm familiilor, să finalizăm lucrările începute de-a lungul anilor şi abandonate. La Mischii este vorba despre 35 de kilometri de dig şi şapte poduri, care în total fac suma uriaşă de şase milioane de lei. Cu şase milioane de lei, toată această vale, toate aceste comunităţi vor fi salvate pentru că numai în acest an de trei ori a intrat apa în curţile respective", a mai spus Dragnea.

Referindu-se la situaţia localităţilor afectate de inundaţii, în ultimele ore, în judeţele Gorj şi Vâlcea, vicepremierul Dragnea a arătat că, în cazul în care va fi nevoie, forţele Ministerului Administraţie şi Internelor şi cele ale Ministerului Apărării sunt pregătite să intervină inclusiv cu elicoptere, evacuările făcute până în prezent fiind preventive.

Citește și: 10 județe sunt afectate de inundații. Peste 1.600 de angajați MAI intervin în zonele afectate

"La Novaci, la Bengeşti, la Horezu, la Voineasa, trebuie spus foarte clar, că este vorba despre evacuări preventive, trebuie spus foarte clar că toate forţele sunt în dispozitiv şi acţionează, că pot fi şi alte zone, dacă apare o rupere de nori peste o oră sau peste două ore. Forţele Ministerului Administraţie şi Internelor sunt pregătite să intervină, inclusiv cu elicoptere", a mai spus Dragnea.

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă