15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Bărbatul care s-a suit pe clădirea CSM, în semn de protest,...

UPDATE: Bărbatul care s-a suit pe clădirea CSM, în semn de protest, AMENDAT. El a cerut demisiile șefelor DNA și ICCJ

UPDATE: Bărbatul care care s-a urcat, marţi, cu un steag, pe clădirea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi a protestat împotriva mai multor şefi din justiţie a fost amendat cu suma de 700 de lei, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, informează Mediafax.

————

Mai multe persoane protestează, marți, în fața Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), acuzând abuzuri în Justiţie. Oamenii sunt revoltaţi de cazul Marianei Rarinca, acuzată că a șantajat-o pe șefa instanței supreme, Livia Stanciu.

Rarinca a fost arestată preventiv timp de şase luni, pentru ca ulterior să fie achitată de Curtea de Apel Bucureşti. 

Citește și: Reacţia Liviei Stanciu, după declaraţiile premierului Victor Ponta

În timpul protestului, un bărbat s-a suit pe copertina de la intrare şi flutură steagul românesc. 

Bărbatul, care este un protestatar cunoscut, solicită demisia procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, și a șefei ÎCCJ, Livia Stanciu. Inițial, el a fost însoțit de alte persoane care au cerut ”dreptate pentru Mariana Rarinca”.

La fața locului a sosit și un echipaj de pompieri.

Oamenii scandează lozinci împotriva preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, şi cer să i se facă dreptate Marianei Rarinca. 

Citeşte şi: DOCUMENT. Tăriceanu şi colegii din PLR îi cer lui Iohannis să le demită pe Kovesi şi Livia Stanciu. De ce le acuză pe magistrate

Mariana Rarincă ar fi pretins de la preşedinta ÎCCJ 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare. Iniţial, femeia a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul Capitalei, dar Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a schimbat, sentinţa şi a achitat-o. Decizia din 21 mai a CAB este definitivă.

Dosarul în care Mariana Rarinca a fost acuzată de şantaj a fost trimis Tribunalului Bucureşti în 1 iulie 2014.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada august/septembrie 2013 – 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenințat-o pe Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromițătoare pentru aceasta și pentru soțul acesteia.

“În schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii, presupus compromiţătoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vătămate suma de 20.000 de euro”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Amenințările cu divulgarea către presă a unor informații presupus compromițătoare şi cererea ca Livia Stanciu să îi dea 20.000 de euro drept compensație pentru “datorii” care ar fi fost plătite de Mariana Rarinca în numele soțului judecătoarei au fost transmise unei rude de-a acesteia.

“În perioada aprilie 2014 – 3 iunie 2014, persoana vătămată a primit amenințări prin intermediul unei convorbiri telefonice și prin mesaje tip SMS. Inculpata a amenințat-o pe persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post important de televiziune) a unor date compromiţătoare despre persoana vătămată şi familia acesteia. În schimbul nedivulgării a acestor informaţii compromiţătoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vătămate o sumă de bani”, au precizat procurorii în rechizitoriu.

Citeşte şi: Şefa ICCJ, Livia Stanciu, reacţionează la cererea lui Tăriceanu de a o demite

Anchetatorii au menţionat în actul de sesizare a instanţei că probele administrate au arătat că faptele pe care Mariana Rarinca intenționa să le divulge cu privire la Livia Stanciu și la membrii familiei acesteia sunt imaginare, “întrucât nici persoana vătămată, nici soțul acesteia nu au avut și nu au vreo datorie față de inculpată”.

 

 

 

Cele mai citite

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...

Roger Corman, regizorul „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta de 98 de ani

Roger Corman, care a regizat o serie de filme de cult, printre care „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă