10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialAlertă cu bombă, în apropierea Comisiei Europene

Alertă cu bombă, în apropierea Comisiei Europene

Mai multe unități speciale de geniști au sosit, luni, pe strada Joseph II, din Bruxelles, pentru a cerceta o mașină mașină suspectă, cu număr de înmatriculare francez și cu o valiză în interior, parcată neregulamentar pe o stradă din apropierea Comisiei Europene, după ce o falsă alertă cu bombă a fost semnalată, informează Agerpres.

Poliția belgiană le-a cerut locatarilor din clădirile din zonă să nu iasă din case și a izolat zona pentru a crea un perimetru de securitate. După mai multe detonări în cadrul unor proceduri obișnuite pentru a localiza explozibilii, echipele speciale au deschis mașina și au confiscat toate documentele găsite în interior, precum și valiza.

Citește și: Alertă maximă în Belgia, după atentatele din Paris

Potrivit presei internaționale, poliția belgiană a fost alertată în mai multe rânduri în Bruxelles. În cartierul Etterbeek (sudul Bruxellesului), poliția a închis o intersecție aglomerată. Primarul local Vincent de Wolf a declarat pentru postul RTBF că incidentul a fost provocat de o alertă cu antrax care s-a dovedit a fi falsă. Un plic suspect a fost descoperit la secția locală de poliție.

Un pasager aflat într-un autobuz a fost tratat din cauza șocului duminică seară, când un glonț a lovit vehiculul în care se afla, spărgând un geam aflat pe partea opusă față de unde era așezată persoana, de altfel singurul pasager din autobuz.

Citește și: Cameron: În jumătate de an, șapte atentate au fost evitate în Marea Britanie

RTBF a transmis că nimeni nu a fost rănit în incident, care a avut loc în cartierul Woluwe-Saint-Lambert. Tot RTBF a mai relatat că un bărbat de 19 ani a fost arestat duminică la Bruxelles după ce a fost văzut circulând prin oraș agitând o pușcă de jucărie.

Cele mai citite

Premieră! Petrocub Hînceşti, campioana la fotbal a Republicii Moldove

Echipa de fotbal Petrocub Hînceşti a scris istorie în Republica Moldova, devenind pentru prima dată campioană națională, după remiza obținută sâmbătă, 1-1, pe terenul...

Roger Corman, regizorul „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta de 98 de ani

Roger Corman, care a regizat o serie de filme de cult, printre care „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta...

CSM București, campioana României. „Tigroaicele” au reușit o nouă triplă

CSM București a învins-o sâmbătă pe CSM Târgu Jiu cu scorul de 30-27, în Sala Apollo din Capitală, în etapa cu numărul 24 din...
Ultima oră
Pe aceeași temă