20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialAlertă cu bombă, în apropierea Comisiei Europene

Alertă cu bombă, în apropierea Comisiei Europene

Mai multe unități speciale de geniști au sosit, luni, pe strada Joseph II, din Bruxelles, pentru a cerceta o mașină mașină suspectă, cu număr de înmatriculare francez și cu o valiză în interior, parcată neregulamentar pe o stradă din apropierea Comisiei Europene, după ce o falsă alertă cu bombă a fost semnalată, informează Agerpres.

Poliția belgiană le-a cerut locatarilor din clădirile din zonă să nu iasă din case și a izolat zona pentru a crea un perimetru de securitate. După mai multe detonări în cadrul unor proceduri obișnuite pentru a localiza explozibilii, echipele speciale au deschis mașina și au confiscat toate documentele găsite în interior, precum și valiza.

Citește și: Alertă maximă în Belgia, după atentatele din Paris

Potrivit presei internaționale, poliția belgiană a fost alertată în mai multe rânduri în Bruxelles. În cartierul Etterbeek (sudul Bruxellesului), poliția a închis o intersecție aglomerată. Primarul local Vincent de Wolf a declarat pentru postul RTBF că incidentul a fost provocat de o alertă cu antrax care s-a dovedit a fi falsă. Un plic suspect a fost descoperit la secția locală de poliție.

Un pasager aflat într-un autobuz a fost tratat din cauza șocului duminică seară, când un glonț a lovit vehiculul în care se afla, spărgând un geam aflat pe partea opusă față de unde era așezată persoana, de altfel singurul pasager din autobuz.

Citește și: Cameron: În jumătate de an, șapte atentate au fost evitate în Marea Britanie

RTBF a transmis că nimeni nu a fost rănit în incident, care a avut loc în cartierul Woluwe-Saint-Lambert. Tot RTBF a mai relatat că un bărbat de 19 ani a fost arestat duminică la Bruxelles după ce a fost văzut circulând prin oraș agitând o pușcă de jucărie.

Cele mai citite

Șapte decese în focarele de infecție din locuințele sociale

Șapte persoane fără adăpost au murit în ultimii ani din cauza condițiilor inumane din containerele administrate de Primăria Râmnicu Sărat din județul Buzău,...

Informații utile despre pardoseli epoxidice: aplicabilitate, avantaje, montaj

Cauți o podea rezistentă, aspectuoasă și versatilă, pe care să o folosești cu succes pentru...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...
Ultima oră
Pe aceeași temă