14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentatele de la Bruxelles: Transportul în oraș, blocat. Federația taximetriștilor îi roagă...

Atentatele de la Bruxelles: Transportul în oraș, blocat. Federația taximetriștilor îi roagă pe șoferi să ajute oamenii

UPDATE 15.57: Federația taximetriștilor belgieni îi roagă pe șoferi să ducă acasă oamenii care se află în zone sensibile, fără să le ceară bani, potrivit site-ului televiziunii belgiene publice RTBF.

Totodată, nici transportul în comun nu funcționează.

—————

Direcția generală a aviației franceze (DGAC) a anunțat, marți, că mai multe zboruri internaționale cu destinaţia Bruxelles au fost redirecţionate spre aeroporturi franceze, ca urmare a exploziilor care au avut loc pe aeroportul Zaventem. Mai mult, autoritățile belgiene au decis și întreruperea circlației trenurilor Thalys în Belgia, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Cinci zboruri redirecţionate au aterizat la Lille (venind de la Roma), Orly (din Barcelona), două pe Roissy-Charles de Gaulle (dinspre Tirana şi Montreal) şi al cincilea a decolat din Bâle-Mulhouse şi a revenit pe aeroport, menţionează sursa citată. Alte trei avioane care aveau destinaţia Bruxelles şi decolaseră din Lyon, Marsilia şi Paris au fost redirecţionate în zbor spre Bruges, în cazul primelor două, şi spre Charleroi, regiunea Valonia, în cazul celui de-al treilea. 

Patrulele Jandarmeriei transporturilor au fost întărite în 36 de aeroporturi franceze, în apropiere de pistă, şi Poliţia aerului şi frontierelor (PAF) a întărit controalele în zona publică, menţionează DGAC. În afară de trenuri, după închiderea gărilor din Bruxelles, traficul trenurilor de mare viteză Thlays a fost oprit pe întreg teritoriul belgian, iar cele aflate în circulaţie în ţările limitrofe s-au întors, a anunţat DGAC. 

Citește și: FOTO + VIDEO LIVE: Atentate teroriste la Bruxelles – la aeroport și la metrou. Bilanț provizoriu: 26 de morți

Oprirea traficului trenurilor de mare viteză Thalys survine în cadrul deciziei autorităţilor belgiene de a închide toate legăturile de transport publice. Circulaţia trenurilor Thalys pe teritoriul belgian ‘este oprită de câteva minute”, a anunţat un purtător de cuvânt al DGAC cu puţin înainte de 11.00 (10.00 GMT). 

Două explozii au avut loc, marți dimineața, la aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar o altă explozie a avut loc, la scurt timp, în stația de metrou Malbeek. Până la momentul redactării acestui material, 26 de persoane au murit, iar alte zeci de persoane au fost rănite. 

Citește și: UPDATE. TAROM anulează zborurile de marți și miercuri spre Belgia. Un alt zbor a fost redirecționat, marți dimineață

 

 

 

Cele mai citite

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...
Ultima oră
Pe aceeași temă