18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCe recompensă oferă SUA pentru găsirea unui recrutor din gruparea SI

Ce recompensă oferă SUA pentru găsirea unui recrutor din gruparea SI

Statele Unite ale Americii oferă cinci milioane de dolari celor ce pot oferi informații care ar putea duce la capturarea unui jihadist de origine saudită, responsabil cu racolarea de combatanți străini și facilitarea trecerii lor în Siria, relatează AFP, citat de Agerpres.

Persoana vizată, Tirad al-Jarba, cunoscut sub numele său de război Abu Muhammad al-Shimali, este un membru important al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), potrivit Departamentului de Stat. El provine din Arabia Saudită și este fost membru al rețelei Al Qaida, anunță ONU.

Citește și: RUSIA oferă 50 de milioane de DOLARI în schimbul TERORIȘTILOR care au doborât avionul de pasageri în Egipt

SUA și Națiunile Unite l-au calificat drept ‘terorist’ de către SUA, i-au înghețat conturile bancare și i-au impus o interdicție de călătorie.

Avizul de căutare al Departamentului de Stat îl descrie ca pe responsabil al Statului Islamic care trăiește în orașul sirian Jarablus (nord), la frontiera cu Turcia.

Din acest oraș, el organizează trecerea în Siria a combatanților străini veniți să se alăture Statului Islamic din Australia, Europa sau Orientul Mijlociu, gestionând un centru de recrutare la Azaz.

Citește și: Teroriștii din Paris, căutați în Bruxelles. Cinci persoane au fost arestate

Numele lui Jarba a fost inclus în programul american de căutare a persoanelor suspectate de ‘terorism’, în contextul în care Turcia și SUA pregătesc o operațiune de securizare a frontierei în apropiere de Jarablus. Franța a trimis portavionul Charles-de-Gaulle în estul Mării Mediterane pentru a-și intensifica atacurile aeriene împotriva Statului Islamic după sângeroasele atentate de vinerea trecută de la Paris.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....
Ultima oră
Pe aceeași temă