20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Starea de urgență economică, prelungită în Venezuela. Oamenii stau...

FOTO + VIDEO. Starea de urgență economică, prelungită în Venezuela. Oamenii stau ore întregi la cozi pentru mâncare și medicamente

Starea de urgență economică a fost prelungită, în Venezuela, pentru încă două luni, potrivit unui decret prezidențial semnat de Nicolas Maduro, informează jurnalul oficial de la Caracas, citat de AFP, potrivit Agerpres.

„Starea de excepţie şi de urgenţă economică este prelungită cu 60 de zile ca urmare a circumstanţelor extraordinare care afectează economia naţională”, relevă decretul prezidenţial semnat marţi şi dat publicităţii a doua zi. 

Tot marți, șeful statului venezuelean, Nicolas Maduro, a anunţat o nouă iniţiativă care îşi propune să combată crizele de alimente şi medicamente plasând aceste sectoare sub supravegherea armatei. 

Anunţul survine după săptămâni de proteste uneori violente cauzate de criza alimentară din întreaga ţară. Potrivit unor imagini postate pe Twitter, oamenii petrec, ore întregi, la cozi pentru a beneficia de alimente și medicamente.

Citește și: Protestele se amplifică în Venezuela: Ne este foame, vrem mâncare

Preşedintele Maduro a semnat primul astfel de decret pe 14 ianuarie, starea de urgenţă economică fiind deja prelungită de două ori. Venezuela a înregistrat în 2015 o rată a inflaţiei de 180,9%, una dintre cele mai ridicate din lume, şi o scădere a PIB de 5,7%, pentru al doilea an consecutiv. 
 

O scădere a preţurilor la petrol a lăsat economia Venezuelei într-o criză profundă, iar devalorizarea monedei şi inflaţia galopantă au lipsit ţara de importurile de alimente, medicamente şi alte produse. Venezuela a deschis duminică frontiera cu Columbia şi mii de persoane au trecut graniţa pentru a cumpăra alimente şi alte provizii.

Citește și: Zece state din Venezuela rămân fără curent electric, timp de patru ore pe zi

 

 

Cele mai citite

Bijuterii: Expresii de eleganță și simboluri ale rafinamentului personal

Bijuteriile, aceste minunate accesorii, sunt mai mult decât simple ornamente. Ele sunt reflecții ale culturii, eleganței și personalității, care traversează timpul aducând cu ele...

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă