13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Artiștii aduc un omagiu victimelor atentatelor de la Bruxelles

FOTO: Artiștii aduc un omagiu victimelor atentatelor de la Bruxelles

Locuitorii capitalei Bruxelles omagiază victimele atentatelor de marți printr-o serie de desene pe care le-au făcut, cu cretă colorată, în piața din fața Bursei de Valori. Totodată, și artiștii au adus un omagiu victimelor, pe rețelele de socializare, iar Turnul Eiffel va fi colorat, marți seara, în culorile drapelului Belgiei. 

Mulţi artişti belgieni l-au evocat pe eroul de benzi desenate belgian Tintin care fie plânge, fie vrea să plece pe Lună, fie urmăreşte teroriştii, potrivit Agerpres. Alţi au desenat mica statuie şi fântâna simbol a oraşului Bruxelles, Manneken-Pis, potrivit site-ului BoredPanda.

Citește și: FOTO: #sorryforbrussels, mesajul copiilor refugiați din Grecia pentru victimele atentatelor

Nici desenatorul francez Joan Sfar, care a fost foarte prolific după atacurile de la sala Bataclan şi de pe terasele pariziene, nu a rămas indiferent la carnagiul din capitala Belgiei. Plantu, desenator al cotidianului Le Monde, a realizat un desen drept omagiu pentru Paris şi Bruxelles, care circulă intens pe reţelele de socializare. 

Citește și: FOTO + VIDEO LIVE: Atentate teroriste la Bruxelles – la aeroport și la metrou. Bilanț provizoriu: 34 de morți

După atentatele de la Bruxelles, soldate cu cel puțin 34 de morți și zeci de răniți, pe Twitter au început să circule pe Twitter diferite forme de omagiu aduse victimelor. Ca şi în cazul atacurilor de la Paris, au fost postate desene pe reţelele de socializare în semn de solidaritate şi compasiune, scrie leparisien.fr. 

Totodată, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunțat că Turnul Eiffel va fi iluminat, marți seara, în culorile Belgiei, ca omagiu adus victimelor, apropiaților lor și poporului belgian, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Anne Hidalgo, care îşi exprimă deplina solidaritate a sa şi a parizienilor, a avut o întrevedere cu Yvan Mayeur, bourgmestre al oraşului Bruxelles, semnalează un comunicat.  

Citește și: Cronologie atentate teroriste în Belgia. Un atentat similar a avut loc în săptămâna Paștelui, pe aeroportul Zaventem, în 1979

„În faţa acestui duşman care nu este condus decât de ură, moarte şi fanatism, avem datoria de a rămâne în picioare. Răspunsul nostru trebuie să fie ferm şi intransigent: să asigurăm securitatea concetăţenilor noştri (…) să continuăm şi să accentuăm acţiunile în materie de educaţie, de convieţuire şi de dialog între comunităţi”, apreciază Anne Hidalgo, care spune în încheiere: “Nu vom ceda”. 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă