10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialO nouă AMENINȚARE NUCLEARĂ a Rusiei împotriva Europei

O nouă AMENINȚARE NUCLEARĂ a Rusiei împotriva Europei

„Federația Rusă își rezervă dreptul de a deplasa arme nucleare oriunde pe teritoriul său, dacă este necesar, inclusiv în Crimeea”, a declarat Mihail Ulianov, directorul Departamentului pentru Controlul Armamentelor și Neproliferare din Ministerul rus de Externe.

Amenințarea lui Ulianov, transmisă prin intermediul agenției de presă rusești RIA Novosti, vine ca răspuns la o recentă declarație a ministrului de Externe al Ucrainei, Pavel Klimkin.

Citește și: Rusia construieşte un pod până în Crimeea

Șeful diplomației de la Kiev, Pavel Klimkin, avertizase că orice indiciu privind instalarea de arme nucleare rusești în peninsula Crimeea, care face parte din teritoriul Ucrainei, ar reprezenta “o gravă încălcare a normelor internaționale, care ar trebui să genereze o reacție decisivă a întregii comunități internaționale”.

Rusia a ocupat peninsula Crimeea, care face parte din Ucraina, în martie 2014. Imediat după aceea, sub supravegherea trupelor rusești, în Crimeea s-a desfășurat și un așa – zis referendum, în care votanții s-au pronunțat pentru alipirea teritoriului peninsulei Crimeea la Rusia.

Propaganda de la Moscova prezintă acest act de război drept o „reunificare” a peninsulei Crimeea cu Rusia.

Citește și: The Independent: Rusia e gata să folosească arme nucleare pentru a păstra Crimeea și pentru a contracara NATO în țările baltice

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă