20.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăInternaționalFOTO. Sezonul 7 din Game of Thrones va întârzia. Planul iniţial al...

FOTO. Sezonul 7 din Game of Thrones va întârzia. Planul iniţial al lui Gerge R.R.Martin arăta diferit

Fanii Game of Throne vor fi nevoiţi să aştepte sezonul al șaptelea mai mult de termenul anunțat inițial, aprilie 2017. David Benioff şi D.B. Weiss au explicat că din cauza lungii aşteptări a sosirii iernii de la sfârşitul sezonului şase, au trebuit amânate filmările pentru sezonul şapte, scrie time.com.

„Nu avem încă o dată de lansare, dar de data aceasta probabil că va fi puţin mai târziu”, a spus Weiss. „Am început ceva mai târziu din cauza finalului acestui sezon, „iarna e aici”, ceea ce a însemnat că vremea însorită nu ne prea ajuta. Aşa că am amânat toate filmările aşteptând să vină vremea închisă.”

Între timp, s-a aflat că planul original al lui George R.R. Martin pentru această saga, conceput în urmă cu 20 de ani, era puţin diferit. Potrivit presei, el a povestit în 1993, într-o scrisoare de câteva pagini, ce se va întâmpla în seria de cărţi „A Song of Ice and Fire”, seria care stă la baza serialului TV. Înainte de premiera sezonului cinci din Game of Thrones, distribuitorul britanic de cărţi Waterstones, a postat pe Twitter această schemă originală a autorului, scrie Variety.com. O zi mai târziu postarea respectivă a fost ştearsă, iar acum site-ul techinsider.io a republicat-o în varianta originală. 

Există unele importante diferenţe între viziunea iniţială a scriitorului şi cărţile publicate sau film. Variety.com a selectat câteva dintre cele mai interesante răsuciri de situaţie din acea scrisoare. Dacă nu ai citit romanele sau nu ai văzut serialul TV, ar trebui să nu mai citeşti mai departe.

Citeşte şi FOTO. Sezonul 6 din Game of Thrones s-a terminat. Află ce se poate întâmpla mai departe

Catelyn şi Ned Stark tot mor, dar ce se întâmplă înainte diferă puţin. În scrisoarea lui Martin, înainte de a muri, Ned le ajută pe Catelyn şi pe Arya să părăsească Debarcaderul Regelui şi să se întoarcă în siguranţă la Winterfell. În cărţi şi în serial, Catelyn nu este în oraş când este executat Ned, iar în cele din urmă nici unul dintre membrii familie Stark nu ajunge în siguranţă la Winterfell imediat după moartea lui Eddard Stark. 

Sansa Stark se căsătoreşte cu Joffrey Braratheon şi naşte moştenitorul Tronului de Fier. Potrivit planului iniţial al scriitorului, Sansa urma să-şi aleagă soţul şi copilul în detrimentul familiei. În cărţi şi în filme, însă, Sansa scapă de căsătoria cu Joffrey, iar acesta moare otrăvit, fără a lăsa moştenitori la tron.

Joffrey Baratheon ar fi trebuit să se lupte cu Robb Stark. În scriptul original Joffrey şi Robb se confruntă pe câmpul de luptă. Lupul este ucis de către Jaime şi Tyrion Lannister, iar piticul „asediază şi dă foc Winterfell-ului“. Se pare că în planul iniţial al scriitorului nu apare nici un indiciu despre cumplita „Nuntă Roşie“.  

Jon Snow şi Arya Stark se îndrăgostesc. Martin îşi dorea ca cei doi „fraţi“ să se îndrăgostească şi să sfârşească „măcinaţi“ de dorinţă din cauza jurământului de celibat depus de Snow la Rondul de Noapte. De asemenea, Jon Snow este obligat să le întoarcă spatele lui Bran, Catelyn şi Aryei când ajung la Zid, după distrugerea Winterfell-ului, forţându-i să fugă dincolo de Zid, unde sunt capturaţi de Mance Rayder şi se întâlnesc cu fiinţe supranaturale.

Citeşte şi FOTO. Game of Thrones: Cine sunt adevăraţii părinţi ai lui Jon Snow?

Şi Tyrion Lannister se îndrăgosteşte de Arya Stark. După ce îl îndepărtează pe Joffrey de pe Tronul de Fier din cauza poznelor (permiţându-i astfel lui Jaime să ajungă la conducere, după ce îi omoară pe toţi succesori şi îl învinuieşte pe Tyrion pentru crimele sale), piticul este exilat şi trece de partea familiei Stark pentru „a se răzbuna pe fratele lui şi în timpul planului se îndrăgosteşte de Arya.“ Evident, se naşte o rivalitate între Tyrion şi Jon Snow, chiar dacă Arya nu-i împărtăşeşte sentimentele piticului. În „A Song of Ice and Fire“ şi în seria HBO, Tyrion se apropie de Sansa, pe care o şi ia de soţie, iar după ce este acuzat că l-a otrăvit pe Joffrey şi şi-a ucis propriul tată, pe Tywin, evadează din Debarcaderul Regelui şi se aliază cu Daenerys Targaryen.           

Daenerys Targaryen invadează Westerosul mult mai repede. Chiar după ce îşi omoară soţul, pe Khal Drogo. Acesta din urmă îi ucide fratele, Viserys, însă în planul original al lui Martin, Mama Dragonilor îl urăşte pentru acest lucru şi se răzbună. Ulterior, Daenerys fuge şi descoperă trei ouă de dragon, care mai târziu îi permit să invadeze Cele Şapte Regate.   

Doar cinci personaje au fost concepute să supravieţuiască până la final, iar acestea sunt Daenerys Targaryen, Jon Snow, Arya şi Bran Stark şi Tyrion Lannister, „care cresc şi se schimbă pe ei înşişi, dar şi lumea din jurul lor.“ Rămâne de văzut dacă, într-adevăr, acestea sunt cele cinci personaje care vor reuşi să fenteze moartea, iar singurul mod în care putem afla este să continuăm să citim următoarele volume sau să ne uităm la cele două sezoane care au mai rămas. 

Cele mai citite

Festivalul Opera Copiilor – 60 de spectacole și zeci de atracții în aer liber la Opera Comică pentru Copii

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a...

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...
Ultima oră
Pe aceeași temă