12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă de Paște specială: Stufat de miel

Rețetă de Paște specială: Stufat de miel

Stufatul este un mod deosebit de a prepara carnea de miel pentru masa de Paște. Usturoiul, ceapa verde și pătrunjelul dau savoare preparatului, astfel încât toți membrii familiei îl vor aprecia. 

Citește și: Rețeta de drob al lui Chef Cătălin Scărlătescu

Ingrediente

  • 700 g de carne de miel cu os
  • 250 g de usturoi verde
  • 100 ml de ulei
  • 400 ml de apă
  • un kg de ceapă verde
  • 100 g de ceapă
  • 25 ml de oțet
  • o legătură de pătrunjel verde
  • sare și piper după gust

Citește și: Recomandările medicilor: Cum să vopsim și să consumăm ouăle de Paști

Mod de pregătire

Se spală carnea, se porționeză și se sărează.

Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt.

Se curăță ceapa și usturoiul verde, se spală și se taie în bucăți de cinci centimetri.

Se curăță pătrunjelul verde, se spală și se taie mărunt.

Citește și: Rețetă pentru masa de Paște: Pască umplută cu smântână

Bucățile de carne să înăbușă în 50 m de ulei cu 50 ml de apă. Se adaugă 400 ml de apă clocotită și se continuă fierberea timp de 10 minute. 

Separat, se înăbușă ceapă verde, ceapă și usturoi în 50 ml de ulei cu 100 ml de apă. 

Peste bucățile de carne și sosul format se adaugă sare, piper, oțet, pătrunjel verde și se fierb împreună 8-10 minute, împreună cu ceapa, ceapa verde și usturoiul înăbușit.

Se servește cald.

Sursă: Vitan, George (1999). Să gătim à la Ghéorg. Carte de bucate. Editura Heritage 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă