14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăInternaționalOpt milioane de mesaje pe Twitter, înregistrate în câteva ore de la...

Opt milioane de mesaje pe Twitter, înregistrate în câteva ore de la moartea lui Prince

Twitter a înregistrat peste opt milioane de mesaje despre cântărețul Prince, în doar câteva ore de la moartea sa, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit platformei de supraveghere Twitter, Visibrain, cifra este „imensă”, însă nu este un record pentru reţeaua de socializare. Visibrain a înregistrat, vineri, în jurul orelor 08:00 GMT, peste 8,07 milioane de mesaje în jurul cuvântului „Prince” sau al hashtag-ului #PrinceRIP. 

În prima oră de la anunț, au fost postate câte 2.000 de mesaje pe minut. 

Similar, anunţul morţii lui David Bowie în luna ianuarie a acestui an a generat peste 3 milioane de mesaje pe Twitter în patru ore.

Citește și: FOTO: Cum îl omagiază artiștii din jurul lumii pe Prince

 Numeroase personalități din lumea muzicii și a filmului și-au exprimat regretul cu privire la moartea cântărețului, pe Twitter: Mike Jagger, Madonna, Katy Perry, Reese Witherspoon, Samuel L. Jackson, Shonda Rhimes.

Cântăreţul american Prince, decedat joi la 57 de ani în apropiere de Minneapolis, a fost găsit în stare de inconştienţă într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reşedinţa sa, informează AFP. 

Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, “Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul “1999”, lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Albumul “Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri – “Let’s Go Crazy” şi “When Doves Cry”.

“Purple Rain” a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

Citește și: Cântărețul Prince a murit. TMZ: Artistul ar fi luat o supradoză de droguri

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum “Musicology” (2004), “3121” (2006) şi ” LOtUSFLOW3R” (2009).

 

Cele mai citite

O femeie de 34 de ani i-a furat banii bătrânei pe care o îngrijea de pe cardul acesteia

O femeie în vârstă de 34 ani din Oradea, care fusese angajată ca menajeră în locuinţa unei pensionare din municipiu, a ajuns în anchetă...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Ferma Vieții din Homorâciu, locul unde oamenii sunt toți „ una cu natura”. Eveniment special dedicat pasionaților de rulote între 16-19 mai

Ferma Vieții din Homorâciu este o așezare, deja o comunitate, unde de patru ani „se dă viață” visurilor și „se face viața mai bună”...
Ultima oră
Pe aceeași temă