12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăGDPRGRAFIC. Ce cantitate de alimente să mănânci ca să nu te îngrași

GRAFIC. Ce cantitate de alimente să mănânci ca să nu te îngrași

Specialiștii spun că lipsa controlului asupra cantităților de alimente consumate este unul dintre principalele motive ale îngrășării. O echipă de cercetători americani a făcut un grafic care arată care sunt cantitățile recomandate la diferite grupuri de alimente și cum se pot măsura acestea, informează Daily Mail.

Citește și: UIMITOR. Cele mai ciudate MOTIVE pentru care te ÎNGRAȘI

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea graficul cantităților recomandate de alimente

Studiul comparativ al cantităților de mâncare a fost realizat de cercetători de la Universitatea Illinois, din Statele Unite ale Americii. Cercetarea oferă echivalentul cantităților recomandate de pâine, paste, gustări și fructe, în dimensiunile unor obiecte uzuale.

Astfel, specialiștii au arătat că 30 de grame de orez măsoară dimensiunile unei mingi de tenis, iar aceeași cantitate de paste fierte încape într-un suport de brioșă.

Citește și: Gustare rapidă, cu puține calorii. CHIPSURI din banane

De asemenea, 15 boabe de strugure echivalează dimensiunea unui bec, o porție de stafide este echivalentul unui ou mare, în timp ce 30 de grame de brânză reprezintă dimensiunea unei baterii de nouă Volți.

În plus, cercetătorii au arătat că porția recomandată de carne gătită de vită, pește sau pasăre are dimensiunea unui pachet de cărți de joc, iar cantitatea de gustări trebuie să încapă într-un pumn.

Cele mai citite

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...
Ultima oră
Pe aceeași temă