22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleScandal FIFA. Valcke, mâna dreaptă a lui Blatter, nu renunță la funcție

Scandal FIFA. Valcke, mâna dreaptă a lui Blatter, nu renunță la funcție

Francezul Jerome Valcke, acuzat de implicații în cazul de corupție de la FIFA, a spus că nu vrea să renunțe la funcția de secretar general al forului internațional. 

Valcke, cel mai apropiat om al lui Blatter din FIFA, se consideră nevinovat și a spus că nu-și va urma șeful, după ce Blatter și-a dat demisia din fruntea forului fotbalistic.

“Nu am niciun reproş să îmi fac, nu mă gândesc la demisie. Întotdeauna am spus că sunt secretarul general al lui Joseph Blatter, dar mi-ar plăcea să rămân în funcţie. FIFA va avea un nou preşedinte în 2016, iar acesta îşi va alege secretarul general”, a spus Valcke, potrivit Mediafax.

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a transferat zece milioane de dolari în conturi administrate de vicepreşedintele organizaţiei, Jack Warner, pus sub acuzare în dosarul de corupţie în care sunt anchetaţi mai mulţi înalţi demnitari ai federaţiei internaţionale, conform New York Times.

Citește și Scandal FIFA: Valcke, mâna dreaptă a lui Blatter, acuzat de corupție!

FIFA a recunoscut, marţi, că a efectuat un virament de zece milioane de dolari, “în cadrul dezvoltării fotbalului din Caraibe”, dar a asigurat că “nici secretarul general Jerome Valcke şi nici un alt oficial nu sunt implicaţi” în acest proiect.

FIFA se confruntă cu un scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales, vineri, pentru a cincea oară. Un Congres Excepţional al FIFA va avea loc în perioada următoare pentru desemnarea succesorului.

Joseph Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

 

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă