12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportCătălin Boboc, despre votul în cazul Șova: Comisia Juridică nu se poate...

Cătălin Boboc, despre votul în cazul Șova: Comisia Juridică nu se poate substitui plenului

Președintele Comisiei Juridice, Cătălin Boboc, a declarat, marți, după ședința Biroului Permanent al Senatului, că Comisia Juridică nu se poate substitui plenului în ceea ce privește votul în cazul Șova.

Citește și: UPDATE: Tăriceanu pasează Comisiei Juridice decizia votului în cazul Șova

Astfel, Cătălin Boboc, susține că este ilegală redactarea hotărârii de către Comisie.

„Vom răspunde acestei solicitări. Senatul a respins acea formă a hotărârii, dar ea poate să aibă o altă formă.  Am să propun un proiect de hotărâre către plenul Senatului și voi propune să o redactăm noi prin care să constatăm că au fost îndeplinite criteriile pentru adoptarea acelei hotărâri. Dacă nu acceptă, vom fi într-un conflict. Nu pot să nu răspund unei solicitări a Biroului Permanent. Este lipsa de curaj în asumarea unei greșeli și se poate asuma o astfel de greșeală, se poate redacta și publica o astfel de hotărâre fără a mai fi nevoie de vot. Greșeala aparține staff-ului care nu l-a informat corect pe președintele Senatului privind modul în care ar fi trebuit să meargă lucrurile”, a explicat Cătălin Boboc.

Citește și: DNA amenință Senatul cu obstrucționarea Justiției, Biroul Permanent trimite actele procurorilor

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la rândul său, că în urma votului s-a decis însărcinarea Comisiei Juridice cu redactarea hotărârii în cazul lui Dan Șova.

”Am organizat ședinta înainte de începerea ședintei de plen pentru a lamuri o problema tehnică, nu jurică”, a menționat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a convocat, marți, Biroul Permanent al Senatului, într-o ședință de urgență, ce va începe la ora 14.30, pentru a discuta implicațiile cazului Dan Șova, informează Mediafax.

Potrivit unor surse parlamentare, pe ordinea de zi a şedinţei conducerii Senatului se află scrisoarea Curţii Constituţionale, prin care solicită Senatului să redacteze şi să publice în Monitorul Oficial hotărârea prin care se atestă rezultatul votului dat cu privire la cererea de încuviinţare a arestării preventive în cazul lui Dan Şova.

Convocarea Biroului Permanent al Senatului vine la o zi după ce plenul a respins proiectul de hotărâre propus de Biroul Permanent prin care se constata că în urma votului din 25 martie nu au fost întrunite condiţiile pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul senatorului Dan Şova.

 

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă