18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSportKlaus Iohannis, informat constant despre situaţia românului răpit

Klaus Iohannis, informat constant despre situaţia românului răpit

Preşedintele Klaus Iohannis este informat constant în legătură cu evoluţia situaţiei românului răpit în Burkina Faso, a precizat Administraţia prezidenţială. 

“Președintele României este informat constant în legătură cu evoluția situației. Administrația Prezidențială are reprezentant în celula de criză de la MAE”, se arată în comunicatul citat.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, aflat la Bruxelles, se întoarce, marţi, de urgenţă în ţară, în urma informaţiilor apărute în presă despre românul răpit în Burkina Faso. 

Citeşte şi: Cine îl poate salva pe românul răpit în Burkina Faso

La MAE s-a format o celulă de criză şi în acest moment este verificată autenticitatea mesajului audio trimis de gruparea teroristă Sahel Al-Mourabitoune, care a revendicat răpirea românului din Burkina Faso. 

“Celula de criza interinstituțională convocată de MAE (din care mai fac parte SIE, SRI, MApN, Administrația Prezidențială) lucrează în permanenţă pentru gestionarea situației. Împreună cu MAE, care acționează pe toate canalele diplomatice disponibile şi gestionează activitatea de comunicare, autoritățile române competente în domeniul securității naţionale (SIE, SRI, MApN) care sunt reprezentate în Celula de criză convocată de către MAE depun toate eforturile pentru eliberarea cetățeanului român. Fiecare instituție acționează cu instrumentele şi metodele specifice de acțiune, conform competentelor stabilite prin Metodologia aprobata de CSAT”, se arată într-un comunicat MAE. 

Citeşte şi: Cazul românului răpit în Burkina Faso de TERORIȘTI. Cum acționează MAE. Reacțiile lui Ponta și Băsescu

Gruparea jihadistă salafistă din Sahel Al-Mourabitoune afirmă într-o înregistrare audio difuzată de agenţia mauritană Al-Akhbar că-l deţine pe românul răpit în Burkina Faso în aprilie şi “îndeamnă Guvernul român să acorde atenţie serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului”. 

Cele mai citite

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...

„Pufu” de la RAR, pus pe pilotul automat al sforarului șef Mîndrescu

Directorul general al Registrului Auto Român (RAR), agronomul Mihai Alecu „Pufu”, este doar o marionetă a sforarului șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de...

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...
Ultima oră
Pe aceeași temă