13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportParlamentarii îi cer lui Ioan Rus desecretizarea Master Planului pe Transport

Parlamentarii îi cer lui Ioan Rus desecretizarea Master Planului pe Transport

Mai mulți deputați l-au acuzat pe ministrul Transporturilor, Ioan Rus, că ține harta drumurilor la “secret” și că nu a fost supusă dezbaterii publice, informează B1 TV.

De asemenea, contestatarii lui Ioan Rus argumentează că documentul nu e nici măcar gata, în condițiile în care lucrările au întârziat și așa foarte mult. Astfel, nemulțumiți de ritmul în care se lucrează la noul plan pentru contrucția de autostrăzi, 15 deputați din Comisia de Transporturi i-au cerut ajutorul comisarului european Corina Crețu. 

Citește și: Rus dă asigurări că Master Planul de Transport va fi aprobat săptămâna viitoare

Parlamentarii au trimis o scrisoare, în care îi cer lui Ioan Rus desecretizarea Masterplanului. 

“În urma întârzierii elaborării Master Planului General de Transport, documentul cadru care stabilește prioritățile pentru dezvoltarea infrastructurii, Romania a irosit deja aproape doi ani în cheltuirea celor 7 miliarde de euro alocați. Ministerul Transporturilor nu are cum obține un acord politic asupra Master Planului General de Transport fără a fi desecretizat și dezbătut corespunzător în Parlament”, se arată în scrisoarea parlamentarilor.

În replică, ministrul Ioan Rus îi acuză pe unii membri ai parlamentului de lipsă de fair play. Rus recunoaște că există întârzieri, din cauza modificărilor aduse planului de trasport, dar că în acest moment se lucrează la forma lui finală. 

“Ca document strategic de dezvoltare a infrastructurii țării, Master Planul General de Transport a fost dezbătut o perioadă destul de lungă. Mai mult, îndrăznesc să afirm că este o lipsă de “fair-play”, că după acordul în unanimitate dat de cele două Comisii Parlamentare de Transport pentru susținerea Master Planului General de Transport, să existe acum membri care să nu își asume răspunderea pentru votul anterior”, a afirmat Ioan Rus.

Citește și: Ministrul Transporturilor prezintă Master Planul de transport în domeniul rutier

La începutul acestui an, varianta îmbunătățită a Masterplanului a fost prezentată în fața Comisiilor parlamantare de Transport. Noul document prevede construcția a 1300 de kilometri de autostradă până în 2030.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă