16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportOprea scapă și de audierea în Comisia de Apărare

Oprea scapă și de audierea în Comisia de Apărare

Comisia pentru apărare din Senat a respins, marţi, cererea liberalilor privind audierea vicepremierului Gabriel Oprea, anunță Mediafax.

Cererea PNL a înregistrat în comisie 6 voturi “împotrivă” şi 3 “pentru”.

Citește și: Gabriel Oprea nu va fi audiat în Comisia pentru abuzuri

Şi Comisia de abuzuri din Camera Deputaţilor a respins, marţi, solicitarea preşedintelui comisiei, Mircea Man (PNL), de audiere a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, stabilind să ceară explicaţii de la şeful Poliţiei şi Primăria Capitalei.

Preşedintele comisiei, liberalul Mircea Man, a propus, în şedinţă, audierea ministrului de Interne, Gabriel Oprea, în legătură cu accidentul din 20 octombrie în urma căruia a murit poliţistul Bogdan Gigină, dar propunerea a fost respinsă.

Citește și: Oprea, despre noaptea accidentului: Am fost la instituții ale statului român

Comisia a decis, însă, să trimită o adresă către şeful Poliţiei şi către Primăria Capitalei pentru a vedea cum colaborează cele două instituţii pentru deplasarea coloanelor oficiale.

“Comisia va face o adresă către Poliţia Română, către primăriile de sector, către Primăria Municipiului Bucureşti, să vedem protocolul exact între cele două instituţii şi modul în care colaborează pentru deplasarea coloanelor oficiale”, a spus Mircea Man.

Citește și: Șoferul și consilierul lui Gabriel Oprea, AUDIAȚI la Parchet

Deputatul UNPR Luminiţa Adam, vicepreşedinte al comisiei, a arătat că Gabriel Oprea nu poate fi audiat la Comisia pentru abuzuri atâta timp cât pe rolul unui parchet există o cauză penală.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga anunţa, luni, decizia liberalilor de a depune la Senat o moțiune simplă la adresa ministrului de Interne Gabriel Oprea și de a cere audieri în acest caz în Comisia de apărare a Senatului.

Citește și: MAI nu a transmis anchetatorilor traseul coloanei ministrului Oprea din ziua accidentului

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a adăugat că, la Camera Deputaţilor, PNL va cere constituirea unei comisii de anchetă, precum şi audierea ministrului Oprea la Comisia de abuzuri.

 

 

Cele mai citite

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...
Ultima oră
Pe aceeași temă