11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăTechClotilde Armand îi ia apărarea soțului ei, după ce a fost dat...

Clotilde Armand îi ia apărarea soțului ei, după ce a fost dat afară din USR: Este o decizie greşită a lui, care a creat o decizie greşită a Biroului Naţional

Vicepreşedintele USR, Clotilde Armand, consideră că excluderea soțului ei, Sergiu Moroianu, din formațiune este „o decizie greșită”, întrucât soțul ei nu a avut ocazia să își susțină punctul de vedere, potrivit News.ro.

Reacția vine după ce, sâmbătă, liderul partidului, Nicușor Dan, a anunțat că Biroul Național al Uniunii Salvați România a decis excluderea lui Moroianu, pe motiv că declarațiile sale la adresa echipei de campanie au reprezentat „un atac lipsit de etică, care a rănit miile de oameni care au muncit pentru acest proiect”.

Clotilde Armand, prezentă la Cluj pentru lansarea cărții sale „Am ales România”, a declarat că nu ştia de excluderea soţului ei din partid.

„Am aflat acest lucru în timpul lansării de carte. Cred că el poate să facă apel. Pentru mine este o decizie greşită a lui, care a creat o decizie greşită a Biroului Naţional. Este ca la tenis. Daca mingea e greşită, în loc ca cineva să o oprească, se continuă mai departe şi e greşit mai departe. Cred că este o decizie greşită şi la nivel uman, pentru că o prietenie de 20 de ani cu un om loial şi sincer nu se aruncă în aer pentru un moment de criză după alegeri”, a declarat Clotilde Armand.

În opinia sa, decizia Biroului Național este greșită „și la nivel de resurse umane”, cât și din punct de vedere managerial.

„Este o decizie greşită la nivel de resurse umane, pentru că Sergiu Moroianu este un om de mare calitate şi pentru USR este un atu că el este acolo un om loial care de ani de zile luptă. Este o decizie greşită şi la nivel de management, pentru că o persoană care sesizează nişte probleme, care nu s-a făcut auzită în cazul Comisiei de Arbitraj, al cărui mesaj nu a fost auzit şi înţeles la nivel de partid şi s-a dus public din această cauză, este un om care trebuie respectat. În orice organizaţie este bine să ai oameni care trag semnalul de alarmă. Un om care trage semnalul de alarmă trebuie să fie respectat. Încă o greşeală  este faptul că înainte să se răspundă la ce a spus el, a fost exclus. Din punctul meu de vedere, această decizie este greşită”, a mai spus Clotilde Armand.

În ceea ce privește precizarea făcută de USR că Moroianu nu s-a prezentat la ședința de partid, pentru a explica mesajul postat pe Facebook, Armand a susținut că soțul ei a trebuit să stea acasă cu copiii, întrucât ea era la Cluj-Napoca, pentru lansarea cărții.

„A fost convocat cu o zi înainte [n.r de către partid]. Nu putea să se ducă pentru că eu, soţia lui, eram aici, la Cluj. Aveam multe angajamente faţă de copiii noştri. Avem mai mulţi copii şi multe angajamente şi el s-a angajat faţă de ei şi nu putea să se ducă la acea şedinţă. Noi voiam să mergem duminică […]. La votul de excludere nu am fost acolo. Se pare că atunci când nu sunt eu acolo se iau decizii greşite”, a mai spus Clotilde Armand.

În opinia sa, astfel de „crize” sunt normale într-o formațiune, mai ales după alegeri.

”Sunt crize normale. Va trebuie să vedem ce facem, dar în niciun caz aşa ceva nu ne va distruge. Suntem mult mai solizi decât atât. E normal ca după alegeri să fie nişte crize. Sunt mai multe subiecte care au fost gestionate într-un mod nu foarte democratic şi transparent pentru că era presiunea timpului şi a evenimentelor. Am dat exemplul banilor, care au fost foarte puţini şi fiind foarte puţini, toată lumea a luptat pentru ei şi a fost o dezamăgire şi o frustrare pentru că oamenii nu avea resurse de promovare. Oamenii ar fi vrut mai multă transparenţă, dar era o permanentă criză de timp. Pe partea ideologică noi acoperim tot spectrul şi oamenii vin în USR pentru valorile lor, nu pentru bani. Oamenii sunt idealişti şi dacă se crează dezechilibre, apar nemulţumiri. […] după alegeri este un moment în care problemele interne se văd. După ce am rezolvat problemele externe, este normal ca acum să ne ocupăm de problemele interne, care sunt normale pentru o organizaţie în care lumea vine din entuziasm. Este o criză de maturitate care va fi depăşită”, a mai afirmat vicepreşedintele USR.

Soțul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, ar fost exclus din partidul Uniunea Salvați România (USR), în urma criticilor lansate pe pagina sa de Facebook la echipa de campanie. Decizia ar fi fost luată de Biroul Politic Național al USR, într-o ședință de vineri seară, a anunțat președintele USR, Nicușor Dan.

 

„E un moment trist. Prin decizia unanimă a Biroului Național de aseară, Sergiu Moroianu a fost exclus din USR. Biroul Național a sancționat atacul lipsit de etică la adresa USR, care a rănit miile de oameni care au muncit pentru acest proiect”, a scris el, sâmbătă, pe Facebook.

Într-un comunicat de presă al USR, sunt prezentate motivele pentru excluderea lui Moroianu.

„Biroul Național al USR a constatat că Sergiu Moroianu a incălcat articolul 13 litera c din statut care prevede că un membru are îndatorirea să nu prejudicieze, prin luări de poziții publice, imaginea Salvați România și a decis excluderea lui din partid. USR a constatat că intervenția publică a lui Sergiu Moroianu a fost preluată în mass-media în zeci de articole, știri și emisiuni TV, într-un context negativ pentru partid, fapt care a prejudiciat grav imaginea Uniunii și eforturile depuse de membrii și simpatizanții USR în campania electorală”, explică USR.


Citește continuarea aici: Scandalul din USR continuă. Soțul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, a fost exclus din partid, în urma criticilor lansate pe Facebook. Explicația liderului Nicușor Dan: Atacul lipsit de etică a rănit oamenii care au muncit in acest proiect


Potrivit sursei citate, Sergiu Moroianu a refuzat să se prezinte la ședința Biroului Național, la care a fost invitat cu 48 de ore înainte așa cum prevede statutul pentru a-și proba acuzațiile. De asemenea, BN i-a oferit lui Sergiu Moroianu posibilitatea să prezinte dovezile în scris dacă nu poate participa fizic la ședința Biroului Național, posibilitate pe care acesta nu a folosit-o, mai spun reprezentanții formațiunii.

 „În scopul clarificării, ținem să facem următoarele precizări:

1. Intervenția lui Sergiu Moroianu a fost lipsită de etică și a adus prejudicii grave imaginii partidului prin lansarea unor acuzații calomnioase în spațiul public. Persoanele care afirmă lucruri deosebit de grave, false, pe care nu le pot proba, contravin statutului de membru și valorilor USR.

2. Sergiu Moroianu s-a folosit pentru a ataca partidul de invenția propagată de adversari în campania josnică de denigrare a USR, asocierea cu George Soros. Tot pe această pseudotemă, a acuzat în mod direct și fals unul dintre vice-președinții USR, pe Roxana Wring.

3. Sergiu Moroianu a enunțat mai multe minciuni legate de cheltuirea banilor în campania electorală.

3.1. Că banii ar fi fost cheltuiți netransparent și discreționar. USR a făcut publice la mijlocul campaniei electorale veniturile și cheltuielile, precum și structura cheltuielilor, urmând ca bilanțul complet să fie făcut public după finalizarea și depunerea actelor la AEP de către mandatarii financiari.  Dovada faptului că banii au fost cheltuiți chibzuit este suma de 50 000 de lei plătită pentru sondajul de opinie comandat, ceea ce reprezintă aproximativ 2% din cheltuielile totale.  Cele mai mari cheltuieli din campanie au fost pentru infrastructură (corturi, pliante, servicii poștale, producție, distribuție).  Sergiu Moroianu susține că au fost plătite așa zise servicii de consultantă, ceea ce este fals. Pentru toate contractele există dovadă prestării serviciilor și toate cheltuielile au la bază chitanțe și facturi care vor fi depuse la AEP.  

3.2. Că Matei Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Matei Păun a activat voluntar și nu urmează să fie remunerat nici pentru campania de la locale, nici pentru cea recentă de la parlamentare. El nu a fost plătit niciodată de către USB sau USR, fapt ce poate dovedit prin documentele depuse conform legii la AEP.  

4. Invitațiile media au venit cu precădere pentru candidații pentru Parlament, USR promovându-i pe aceștia. Clotilde Armand, care nu fost candidat la Parlamentare, a fost prezentă în mass-media în timpul campaniei electorale. De altfel, Clotilde Armand a fost prezentă la acțiunile filialelor locale, inclusiv la cele care implicau apariții media.  

5. În opoziție cu afirmația lui Sergiu Moroianu, Clotilde Armând a fost cea care l-a cooptat și propus pe Matei Păun în echipa de campanie, în luna februarie 2016. 

 6. În ceea ce privește rezultatul alegerilor de la București, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, USR a obținut cu 35.000 mai multe voturi decât la alegerile locale din 5 iunie 2016”.

Scandalul a început miercuri, când Sergiu Moroianu a lansat un atac dur la adresa lui Matei Păun, cel care a coordonat campania electorală a USR, pe care l-a calificat drept „un personaj controversat”.

Moroianu a scris despre grupuri de interese, bani grei, abuzuri şi legături cu miliardarul american Soros. Moroianu a atras atenţia asupra faptului că șeful de campanie al partidului, Matei Păun, om de bază al lui Nicușor Dan, este implicat și în dosarul paradisurilor fiscale.

„Am obţinut în Bucureşti mai puţin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat în jumătate din scorul partidului de apartament PPDD în 2012! S-au comis abuzuri şi greşeli din partea «echipei de comunicare/campanie» coordonate de Matei Păun. Venit la USB iniţial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Ştie cineva datele financiare ale serviciilor lui Păun?”, a scris el.

Apoi, Moroianu l-a criticat pe Matei Păun, despre care a apreciat că „este un personaj controversat”, că a refuzat „să-şi depună fişa de simpatizant USR” şi că nu a dorit să dezvăluie numele celor din echipa de comunicare.

„Nu ştim unde şi pentru cine a lucrat, ce avere şi surse de venit are, nici măcar ce cetăţenie are. Păun este susţinut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din reţeaua Soros, cea care l-a adus iniţial în organizaţie şi pe Poliţeanu (…) Păun a asociat imaginea USR cu activiştii lgbt şi cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din Parlament şi USR sub 10%”, a mai notat Moroianu.


Citește continuarea aici: Scandal în partidul lui Nicușor Dan. Soţul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, acuză echipa de comunicare a USR de sabotaj: Au asociat imaginea partidului cu comunitatea LGBT şi cu Soros. Reacţia lui Nicuşor Dan. Clotilde Armand: Acel lucru a fost postat fără consultarea mea

Cele mai citite

FOTO. Parcul Liniei din sectorul 6, în faza a doua. Este cel mai lung parc liniar din Europa

Parcul Liniei 2 din Sectorul 6 al Bucureștiului a fost inaugurat duminică, fiind a doua fază a acestui proiect ambițios. Amenajat de Primăria Sectorului...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă